Zobacz pojedynczy post
stary 01-02-2007, 01:31   #19
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Christoph Pokaż post
To tyle. XIII mam taką cichutką nadzieje na odzew, póki co opisales dane grupy, ale nie wyraziles jasno swoich poglądów.
Prosze bardzo.
Troche zbyt ogolnie to ujales. Zreszta moje poglady widac juz poprzez ten tekst, ale rozbijmy to na drobne.
1. W kwestii starej Tibii.
Rzeczywiscie, patrzac na ksztalt dzisiejszej Tibii, mam ataki nostalgii. Jednakze po krotkim przemysleniu sprawy, zrozumialem, ze obecny ksztalt Tibii jest konieczny. Komercja, chec zarobku, chec przyciagniecia coraz to mlodszych graczy robi swoje. W moim odczuciu Tibia traci klimat - z tematyki dosc luzno zahaczajacej o sredniowiecze gra ta przeksztalcila sie w slodka do bolu konwencje basni typowej dla Andersena. A ja do dzis pamietam, gdy pierwszy raz zobaczylem Giant Spidera na PoHu - ( ah, ta nostalgia ).
2. Kwestia stereotypow.
Jak mogles wywnioskowac, gardze nimi. Uwazam, ze stereotypy to najbardziej krzywdzaca rzecz. Sam mialem w Tibii paru znajomych roznych narodowosci. Powiem Ci, ze stereotypy i tu sie nie sprawdzily.
3. A propo PACCA - nigdy go nie mialem i miec nie zamierzam ( przynajmniej za RL-cash ). Strata kasy, poczatek maniakalnej checi gry, czynnosc powtarzajaca sie co 3 miesiace. Wielu tych, co kupilo PACCa, kupuje go ponownie. A po co? Zeby pograc w gierke? Zgadzam sie z Toba, ze polski browar itd. sa znacznie bardziej wartosciowe anizeli dodatkowy czar w Tibii i wirtualna przejazdzka lodka.
4. Co do nabijania poziomow - nie cierpie PG. Od roku mam 66lvl i nie mam specjalnej ochoty, aby go powiekszac.
5. Co do rozmowy z ludzmi z Tibii - nigdy nie odczuwalem specjalnej wiezi z nimi, nigdy nie mialem ochoty logowac sie tylko dla rozmowy. Ogolnie lubie sobie pograc godzinke czy dwie, ale wartosc swiata realnego jest dla mnie znacznie wazniejsza.

Wiem, ze nie uwzglednilem wielu grup spolecznych w Tibii, jednakze przedstawilem te najwazniejsze ( moim zdaniem ). Mam nadzieje, ze sprowokuje forumowiczow do dyskusji nt graczy w Tibii.

Zegnam.
XIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem