Cytuj:
Prawdziwy gracz ( ideał! )
Osoba krzywiąca się na słowo ,,bot", nienawidzący siedzenia przed komputerem więcej niż pięć godzin, nieprzeciętnie inteligenta bez skłonności do megalomanii. Wyważony, pomocny, z romantyczną duszą odkrywcy i podróżnika. Traktuje Tibię jako nieznacznie szkodliwą ( choć nie dla niego, oczywiście ) rozrywkę. Często gardzi (choć w sposób skryty, wyłącznie wewnętrzny ) osobami, którzy
wydają pieniądze na tfu! grę. Lekka pogarda dla ludzi z płatnym kontem. Nie lubi dorobkiewiczów, nawet legalnych. Maniakalnie przestrzega zasad tibijskich - zna regulamin na pamięć.
|
Cytuj:
Idealnego gracza opisywałem poprzez lekka ironie. Nasuwa sie pytanie, czemu to robilem. Mysle, ze glowny wplywa na to miala moja mala- lub jej calkowity brak w pewnych aspektach- wiara w idealnosc ludzkiej doskonalosci.
|
Jak dla mnie nie umiesz sie przyznac do bledu. Od przeczytania twojego posta uwazam, ze jestes osoba, ktora mysli, ze skoro umie cechowac innych, to jest nieomylna i zbyt pewna siebie. Piszesz uzywajac skomplikowanych w niektorych momentach slow jakbys chcial pokazac, ze zaliczasz sie do grona tych madrzejszych. Opisywales przez lekka ironie? Jak dla mnie odbiegasz od bledu.
Cytuj:
Nie jestem romantykiem. Nie bywam idealista. Nie wierze w doskonalosc w zadnej czesci ludzkiej egzystencji i ludzkiego dzialania.
|
A co ma do rzeczy doskonalosc ludzkiej egzystencji jesli piszemy o graczu tibii?
Cytuj:
Strata kasy, poczatek maniakalnej checi gry, czynnosc powtarzajaca sie co 3 miesiace. Wielu tych, co kupilo PACCa, kupuje go ponownie. A po co? Zeby pograc w gierke? Zgadzam sie z Toba, ze polski browar itd. sa znacznie bardziej wartosciowe anizeli dodatkowy czar w Tibii i wirtualna przejazdzka lodka.
|
W sumie to wolalbym kupic pacc, niz pelno browarow, co moze prowadzic do bezplodnosci (zabolalo), nowotworow watroby, owrzodzenia zoladka czy innych paskudztw. Fakt, tibia w nadmiarze tez zebrala by zniwa, jednak przez alkohol moze byc ich 2x wiecej.
Moim zdaniem zbyt czesto odbiegasz od tematu, jednoczesnie piszac skomplikowanym jezykiem.