Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
4 knightow vs 4 sorcow = win dla knightow.
|
Grałeś kiedykolwiek sorcem? Pomijajać fakt, że gdyby wszyscy mieli po 60 lvl, to na knighta wystarczą 4 sd - jego uh - 4 ue [oczywiście potrzeba teamspeaka/ventrillo, aby wiedzieć kiedy założyć ss'y]. Oczywiście to jest skrajnosć, ale przymując, że wszyscy mają po 40 lvl, to 4 sorców, jest w stanie summonować dsy/fe, co nie daje knightom najmniejszych szans na przeżycie. Napiszesz zapewnie, że musieliby to ustawić przed walką itp., a knightci musieliby być nieprzygotowani na atak. Bah, z mojego doświadczenia wiem [szukaj: Siejnik the movie], że jednym sorcem na 30 lvlu można zdjąć knighta o 20 lvli wyższego [miałem parę takich fragów, już po wprowadzeniu systemu hotkey'i], a w czterech sorców można zrobić naprawdę dużo. Ot. tak dla przykładu, stary frag mojej ekipy na 100ek. Było nas 2 * 40 knightci i 4 * sorców na lvlach ~ 30. Teoretycznie siła ognia wyniosła by ~ 400-450 hp na rundę [bez summonów], jednak 100 ek wiedział, że chcemy go zabić, a mimo to poszedł do sklepu w kazo sprzedawać loota, firebomba, trap, summonowanie i siła ognia wzrosła o 3 dsy i 3 fe, co dało jakieś 900 hp na rundę. Pomijajac fakt, że knight nie uhał się za dobrze, tak czy siak miał małe szanse na przeżycie. Niby, trapowało go 2ch knightow, ale w podobny sposób zabliśmy sporo osób z lvlami 40-80. Jestem pewnien, że w walce 4 na 4, sorcowie mieliby znacznie większe szanse na zwycięstwo, oczywiście pod warunkiem nie spotkania skrajnosci, czyli knightów ze skillami 85, z których każdy miałby icerapiery i stale był gotowy do użycia exori.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
I co z tego, że expili, ja nabije skille75/75 ide expić wbijam 50 lvl to mogą mnie bić w 5 osób Same Sorki iDruty i mnie nie ubiją....
A co do prawdziwego PK to jest 3 Najtów, 2 Sorków i 3 Druidów... tojest prawdziwe PK... Zauważ, że Najci robią trapa i a reszta bije aDruid Uha najtów gdyby ubijany miał opory...
|
5 sorców = 10 dsów, zakładając że dojdą Cię przy jakiejś ścianie potrzebne będzie tylko np. 6, 2 się zabije i postawi 4 fe, co daję siłę ognia [lekko licząc] 500hp [sd] + 400hp [dsy] + 400hp [fe] = 1300hp. Mimo iż jest to wartość orientacyjna, idealnego comba, to tak czy siak nie wytrzymałbyś dłużej niż 40 sekund, wiem z doświadczenia.
A co do prawdziwego pk to się nie wypowiem, bo w profilu widzę, że grasz na non-pvp i nie chce Cię pogrążać.