Zobacz pojedynczy post
stary 01-02-2007, 20:58   #31
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
Domyślny

Jeśli rozmowa zeszla na temat alkoholu, skromnie dodam swoje zdanie. Prawdziwa wartoscia alkoholu nie jest mozliwosc zlapania zgona/ oddania obiadu do klopa itd. Alko pomaga na imprezach- wiadomo, rozluznia atmosfere, pobudza do zabawy. Wazne jest tylko aby nie przesadzac. I choc i mi czasami sie zdarzy przecholowac, to mimo wszystko umiem sie kontrolowac. Argumenty ludzi gadajacych o litrach wodki, tonie ziola i super laseczkach ktorych rano sie nie pamieta sa raczej malo sensowne... i przekonujace.
@ up
Kwestia PACCA. Wiadomo, ze wraz z wiekiem sa rozne przyczyny, tlumaczenia przy pytaniu ''dlaczego kupilem''. Odniosles sie do mojego wieku- prawda, ilosc kupowanych platnych kont po szkole sredniej drastycznie spada. Mysle ze decyduje nie tylko brak czasu, co poczucie wstydu ''czemu ja w to gram i co pomysla inni''. Bezsprzecznie dziala tu delikatny nacisk spoleczny.
Z drugiej strony nasuwa sie pytanie- skoro gram w fajna gre, ktora mi sie podoba, czemu mam sobie nie ulatwic/ nie uprzyjemnic gry? Jezeli wiec czuje sie potrzebe, niemalze koniecznosc, kupienia platnego konta, nie nalezy meczyc sie i go nie kupic. Nic wbrew wlasnej woli. Choc mnie zastanawiaja wlasnie wyrzeczenia, ktore trzeba poniesc przy kupnie pacca. Wiadomo- czas, pieniadze, rosnie presja na granie- w koncu kasa nie moze sie zmarnowac. Tak wiec PACC to tylko jeden z tysiecy wyborow w zyciu- decydujesz sie na cos= tracisz cos innego.
Moim zdaniem kupno PACCA daje znacznie wiecej strat anizeli zyskow- dlatego nie jestem sympatykiem platnych kont.
I nie decyduja tylko i wylacznie wzgledy finansowe.
@ Picasso
Przystopuj troche z piciem... I pamietaj ze najlepsze sa bibki, po ktorych pamietasz wieksza jej czesc.
XIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem