Zapewne w nowym update clipsoft nie ulepszy profesji, a tylko doda jakieś nowe questy/potwory dla pacc, ale mniejsza o to

Załóżmy teoretycznie, że clipsoft ma zamiar ulepszyć profesję, jakie zmiany według was byłyby odpowiednie? Postaram się napisać co ja bym dodał do każdej profesji:
Knight:
-
Zwiększenie średniej ilości obrażeń zadawanych z melee. Nie chodzi mi o max hity, gdyż te są dobre. Zauważcie, że sorcer/druid, gdy atakuje nie ma czegoś takiego jak spark, puff, hit za 1hp. Wszystkie ataki z czarów/run mają zawsze siłę 70-100%. Knight best hity ma dobre jednak po podliczeniu wszystkich hitów średnia jest mała. Czy sprawiedliwe jest to że knight na 100lv+, skille 100+ ma średnią w draga w okolicach 100hp?
-
Średnia hitów knighta powinna rosnąć zarówno ze wzrostem skilla jak i levela. Sorcer z każdym lv bije 2% mocniej, natomiast z każdym magic levelem 3% mocniej. Knightowi level nic nie daje.
-
Powinny być ustalone minimalne hity w zależności od levelu. Jak już wcześniej wspomniałem knight nigdy nie wie czy uderzy za 100hp czy za 1hp, więc nie może obliczyć w ilu turach pokona przeciwnika. Czasem przez tą "niewiedzę" dochodzi niepotrzebnie użyty uh lub przypadkowy dead..
-
Zwiększony wpływ shieldingu na szanse zblokowania ciosu. W tej chwili sorcer/druid z dobrą tarczą w trybie full def blokuje więcej ciosów, niż knight na skillu 80 w trybie full attack.
-
Ulepszenie możliwości treningu skillów. Skillowanie jest bardzo nudnym i nużącym procesem. Moja propozycja jest taka, aby skille dało się trenować szybciej za dodatkową opłatą. Np. idziesz do gildii rycerzy, rozmawiasz z NPCem i płacisz za możliwość awansu w swordzie/axe/club. Oczywiście wraz z wyższym skillem opłata będzie wyższa. Pomysł kontrowersyjny, ale uczynił by granie rycerzem znacznie łatwiejsze.
-
Exori nie powinno brać więcej many z każdym levelem, ale stałą wartość np. 200many
-
Ulepszenie knighta w PVP. Knight powinien posiadać runę której obrażenia nie rosną wraz z mlev, ale ze skillem. Według mnie damage knighta dzięki temu by się znacznie zwiększył. Zauważcie, że są bursty których obrażenia rosną z mlev.
Paladyn:
-
Zwiększenie średniej ilości obrażeń zadawanych z distance.
-
Średnia hitów paladyna powinna rosnąć zarówno ze wzrostem skilla jak i levela.
-
Powinny być ustalone minimalne hity w zależności od levelu.
-
Ulepszenie możliwości treningu skillów.
-
Czary Conjure Bolt oraz Power Bolt powinny być dostępne dla facc. Po za tym paladyn powinien
mieć możliwość zakupienia Power, Infernal Boltów w sklepie. Proszę zauważyć, że sorcer/druid może nakupić tyle sd ile mu się podoba.
Druid/Sorcerer:
-
Vis powinień brać 80many. 20 many przy obrażeniach zadawanych przez hlev sorca/druta jest wynikiem mocno zaniżonym.
Zapraszam do komentowania i krytykowania

Moderatorów proszę o nie usuwanie/ nie cenzurowanie tematu.