Temat: Obsidia ....
Zobacz pojedynczy post
stary 02-02-2007, 21:36   #2676
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post

Jezeli dowiem sie kto haknal Wiki i okradl moj domek i poznam jego adres to obiecuje mu odwiedziny w domku z moimi real kolegami. Zaznaczam ze sluzylem w desancie i nie jako kucharz. Odwiedze go nie za to ze okradl ale za cynizm i za probe zrorkowania jaj chara. Ja rozumiem okrasc, ale niszczyc rok czyjegos grania to trzeba byc ulomnym moralnie i spolecznie sk*rwysynem.
Piotrek nie mieszaj tibii z rl . Przecież Wikki ( z całym szacunkiem dla mojej kumpeli z którą baaardzo długi okres byłem w Order~) miała "tylko" 60 lvl . Są ludzie którzy tracą o wiele większe lvl. Pozatym - niektórzy przez hakerów mają wyczyszczone konta bankowe, pokasowane ważne dokumenty, zniszczone komputery itd.

Nie wydaje mi się żeby shakowanie 60 lvl było powodem by robić mu z twarzy kubeł na śmieci .

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Veer~ Pokaż post
"Mój kumpel zajomował się kiedyś hackowaniem ludzi, sam sobie robił boty ( dzień po up dacie miał własnego Mc ) itd."

Mmm.. Kwestia zmiany kilku znaków w edytorze hex.

"
On powiedział, że mu wystraczy sam numer gg ofiary - a z tego co widze dużo osób ma tu swoje gg udostępnione Dobremu specowi wystarczy strzępek informacji . Ludzie hackują strony FBI, z tajnymi danymi to nie shackuja jakiegoś zwykłego konta tibii ?"

Oczywiście że gg może być furtką do zhakowania kogoś ale w gg nie ma znanych dziur przez które mógłby to zrobić w sposób nie zauważony. Musi zagadać do danego numer gg i wepchnąć komuś ten shit. Odrobina rozsądku i jest ok.
Myślisz że osoby które włamują się na serwery FBI (chociaż i tak mają nieziemskie zabezpieczenia i konsekwencje tego są poważne) będą się bawić w jakąś Tibie z której i tak nie będą mieć zysku?

Z drugiej strony śmieszą mnie wypowiedzi takich noobow o pcetach (bez obrazy dla ciebie ale to są fakty) którzy mówią "kumpel hakuje i ip ma i już po kompie".
Veer~ po pierwsze przycisk kopiuj nie boli . Nie napisałem tu tego posta żeby się pochwalić że mam takich kumpli. Po prostu przekazuje to co on sam mi mówił ...

A co do tych hackerów FBI - kto wie czy może jakis haker nie wpadł w tibijski nałóg grania podobnie jak my

Tibia jeszcze nie jest najgorszą grą jesli chodzi o hakerów. Np. w MU Online hakerzy normalnie logują się do gry i za pomocą jedengo kliknięcia klawisza zabijają wszystko w okół siebie ( obojętnie jaki jest stosunek lvl ), nie mówiąc już o zbijaniu lvl, nabijaniu pk, czy czyszczeniu konta .

Ostatnio edytowany przez Fin'er - 02-02-2007 o 21:38.
Fin'er jest offline