Zobacz pojedynczy post
stary 03-02-2007, 00:40   #44
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
Domyślny

@ Rothes
Napisales cos, czego ja nie osmielilem sie przedstawic w sposob tak... otwarty. Mam na mysli tak zdecydowany podzial forumowiczow na madrzejszych i glupszych. W zasadzie mam identyczne poglady, jednakze balem sie glosow oburzenia i fali protestow o dyskryminacje ''umyslowa''.
Okreslenie i opisanie ''glupoty'' rzeczywiscie bylo najbanalniejsza czescia tekstu. Jednakze opis inteligencji tez byl blahy i (nie)spodziewanie latwy. W koncu opisywalem po czesci samego siebie, po czesci znajomych z Tibii.
Tak czy siak- magia (w dodatku czarna) moich ''zdolnosci'' (znowu objaw buty i bezczelna pewnosc siebie!) na pewno nie buduje.
Jak juz wspomnialem (w dodatku-chyba-niejednokrotnie) jezyk ten jest adekwanty do tego tematu. Ponadto dla niektorych takie slownictwo moze stanowic lekkie podciagniecie znajomosci ojczystego jezyka. Kolejny plus i rzecz motywujaca do stosowania dosyc ''skomplikowanej'' polszczyzny.
Zreszta (skoro juz moje poczucie delikatnosci i tak zostalo zburzone) osobniki mniej ''madre'' i tak tego nie bede czytac (wiadomo, tekst jest dlugi i pewnie glupi). Tak wiec jezyka dla garstki analfabetow, przypadkowo trafiajacych w ten temat, zmieniac nie zamierzam.
Co do psychologii- w sumie rzeczywiscie sie nadaje, choc czy uda mi sie dostac na dzienne- czas pokaze.
@ Iron'knight
Niestety liczba 75% bylaby bardzo nie na miejscu... Troche zbytnio idealizujesz gimnazjalna kaste graczy
@ Sir Emilio
Boty expiace za Ciebie to tak jak lizanie lizaka przez szybe.

@ Topic
Wiecie, psychologia ma to do siebie, ze potrafi nazwac rzeczy i zjawiska, ktore kazdy z nas czuje i -byc moze- rozumie, ubierajac je w ''piekne i skomplikowane'' slowa, ktore mimo wszystko tworza dosc konkretna i jasna calosc.
@ W kwestii rownosci
Kazdy czlowiek jest sobie rowny, ale umysly juz nie.

Zegnam.
XIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem