Zobacz pojedynczy post
stary 03-02-2007, 03:18   #143
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dinrakit Pokaż post
W takim razie zapraszam na forum tibia.com gdzie nietrudno sie dowiedziec ze wiekszosc 100+ lvli grajacych knightami (i nie tylko) jest znudzona ta profesja i uwaza ja za najslabsza. No ale wy przeciez wiecie lepiej... Co tam 150 lvl knight, Andrealfus to jest dopiero ekspert!

Tak, znalazlem temat na tibia.com gdzie o tej profesji wypowiedzialo sie kilkanascie osob z 100lvl+ ze jest nia znudzona. Ale dociebie nie dociera ze w tibie gra dziennie 55k ludzi a aktywnych graczy jest ok. 250k. I wszystko bylo by wporzadku gdybys dawal jakies sensowne argumenty "za" i przeciw" tej profesji
(tak na przyszlosc. Nie polegaj az tak bardzo na statystykach albo srednich bo nie zawsze oddaja to co jest naprawde)
A "ekspertem od knighta" nie jestem ale mam go od 4lat a wmiedzy czasie zrobilem wszystkimi profesjami ok. 40lvl wiec mniej wiecej wiem jak sie gra pozostalymi profesjami.

ps. ja sam uwazam ze knight nie jest najlepszy ale nie jest tez najgorszy. wszystkie profesje sa wmiare zrownane a ze ten balans miedzy palladynem i knightem a sorcererem i druidem zostal zachwiany przez update 7.6 no to juz nie nasza wina.
Jesli cie urazilem ,ktoryms moim postem to przepraszam niemam zamiaru nikogo obrazac choc tak to mozna bylo odczytac ale tak to jest gdy brat mi posty edytuje. Chodzi mi tylko aby nie dawac po tyle temu knightowi bo tragicznie z nim nie jest a poziom gry knightem zalezy tez w bardzo duzym stopniu od poziomu umiejetnosci gracza.

Cytuj:
D4rqu
Pierwsza sprawa to twoje zachowanie. Polecam udać się do teatru, odchamić trochę. To, że ktoś ma inne zdanie od ciebie nie jest powodem do wyzywania. Kultura przede wszystkim. A co do obrażeń, moje zdanie jest takie, że level nie wpływa na obrażenia ponieważ 130lv ze skillami 100+ z broni avenger ma średnią w draga na poziomie 100hp. Ja natomiast moim knightem 40lv ze skillami 82/82 (+ring razem 86) nie liczyłem dokładnie średniej, ale na pewno nie będzie to mniej jak 70 (broń giant sword). Czasem zdarza mi się uderzyć draga za 150hp+. Jakby level wpływał na obrażenia to 130lv by bił draga przynajmniej za 200hp+. To jest chyba logiczne.
po 1. -Moje zachowanie wynika z tego ze ten pan pisze takie bzdury ze mi sie to w glowe nie miesci. A zamiast teatru wole kino . Napewno bym sie go tak nie czepial gdyby jakos fanie opisal to, ze knight jest slaby bo...... ale knight ma takze zalety bo....... a nie twierdzi ze knight jest slaby bo slabo uderza i tyle. Ale mi argument -.-
po 2 - Lvl wplywa na zadawane obrazenia dla ciebie specjalnie wklejam ten link http://forum.tibia.pl/showthread.php...ight=uderzenia
po 3. na 40lvl ze skillami 82/82 max uderzasz okolo 150 z giant sworda. Jak by nie rosla sila uderzenia z lvl to napewno na skillu 84 z ringiem nie uderzl bym za 245 w dragona . Podalem ci link i tam wyczytaj ze lvl wplywa na zadawane hity (nieznacznie ale jednak ! )
po 4. Przeprosilem na koniec mojego postu za zachowanie wiec polecam czytanie do konca

@P0nury
Twoje porownanie z muchami jest idealne

@up
I mowi to koles z 15 lvl i to sorcem na koncie

A knight wcale nie dostal tortoisow do expienia co nie?

no cuz, to jest twoje zdanie chociaz masz wsumie racje, knight dostaje tylko bronie ktorych albo zwykly polykacz meatow nie da rady dostac w rece albo sa to bronie gorsze od tych popularnych (fire sword, bright sword, fire axe, skull staff)

Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 03-02-2007 o 06:21.
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem