Uwazam, ze nie do konca jest to prawda. Dales sie poniesc stereotypom. Mowisz o 'perelkach' w kazdej grupie, ktorych tak na prawde jest wiecej. Przynajmniej mi sie tak wydaje. Wedlug mnie, spoleczenstwo jest w miare wywazone. Faktycznie, duzo latwiej spotkac dzieciaka wykrzykujacego obelgi niz milego, zrownowazonego osobosciowo nastolatka, ale co zrobic? Polska, ot co. Dlaczego takiej ilosci idiotow nie ma np. w Holandii? WSZYSTKIE osoby, ktore przyznaly mi sie do tego, ze sa z Holandii okazuja sie bardzo milymi i przyjemnymi we wspolnym obcowaniu, rozumnymi (!) istotami.
Byc moze to wina spoleczenstwa w Polsce. Dziwie sie dlaczego pokolenie naszych rodzicow (w wiekszosci) wyroslo na porzadne osoby, ktore znaja takie pojecia jak "kultura", a dzisiejsza mlodziez.. czasami az szkoda slow. Sam mam dopiero 15 lat, wiec byc moze nie powinienem zabierac glosu w takiej dyskusji, jednak uwazam, ze swoje rozeznanie jakies tak o swiecie juz mam.
Jest mi bardzo przykro, ze mlodzi Polacy sa jacy sa. Niestety, my za wiele zrobic nie mozemy. Wszystko zalezy od rodzicow, ktorzy powinni w wiekszym stopniu kontrolowac zachowania mlodych ludzi. Niestety w dzisiejszych czasach bardzo tego brakuje.
Pozdrawiam,
Kaju