co do systemu skuli nie podoba mi sie on strasznie

kiedys bylo lepiej ..... oczy otworzyl mi ktos na tym forum...mas pk jak bylo to kazdy sie bal..adrenalina i wogole. a teraz?? low lv pchaja sie np poto zeby ssy porobic w czasie wojny .... taki dostanie sie pod ostrzal przypadkowy ma deda a ludzie unjustifited. ogolnie pogorszylo sie strasznie przez skule..kazdy muisi liczyc dedy itp ..glupota. powiecie mi idz na enforced...jasne...ciekawe ile razy mozna zaczynac odnowa znajdowac nowych kumpli ?? zostaje juz tam gdzie jestem..chce osiagnac chociaz ten 60 lv i sprobowac bloknac demona. wiec to jest bezsensu. Tibia stracila duzo na grywalnbosci . A system skuli hmmm kazdy nazekal na pk jak skuli nie bylo..ale zobaczcie ten paradox..system skuli zostal wprowadzony zeby zapobiec pk ..ale jak kazdy widzi jesli ktos dostanie skula to ile ludzi sie na niego rzuca?? ... jest tylko"strach" przed dostaniem skula..jesli ktos juz tego skula ma to czmu go niezabic..niewazny jest powod... jak nie bylo skuli..nie bylo powodu do atakowania kogoolwiek ..mass pk byo ok ..alke z regoly poniedlugim czasie zbierala sie ekipa spora i pker deda lapal. ale o ile ciekkawsze bylky wojny i samo zycie..za kazdym rogiem moze czic sie smierc..a teraz..mam niski lv nie zabije mnie bo po co mu unjustifited jak i tak nic ze mnie nie dostanie...tak mysla low lv kiedy widza high lv..a powinno byc innaczej powinno sie do neigo czuc respekt i szacunek..a przedewszystkim choc troche strachu
Pozdro