Zobacz pojedynczy post
stary 03-02-2007, 23:32   #58
Fanatyk
Użytkownik Forum

Fanatyk's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Płock

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Fanatyk ma numer GG 7163126
Domyślny

Cytuj:
Przyjdzie czas, gdy na pewno bedziesz mogl sie utozsamic z konkretna grupa. Ustabilizowanie pogladow i zachowan nastepuje okolo 18-19 roku zycia (przynajmniej tak mi sie wydaje).

Jestem w 18 roku życia i wydaje mi się, że poglądy mam jak najbardziej ustabilizowane - a jeśli chodzi o Tibię, to po prostu już dawno przestałem być typowym graczem, który regularnie zasiada przed monitorem i tłucze tą gierkę (metaforycznie). Chodziło mi raczej o to, że jakby na to nie spojrzeć - da się mnie przyporządkować do k a ż d e j z grup i jednocześnie do żadnej. Jedyne co na pewno mogę o sobie powiedzieć to to jak odnoszę się do innych graczy. Nigdy na obelgę nie reaguję tym samym - agresja rodzi agresję. Najczęściej poprostu ignoruje takiego człowieka. Problem w tym, że różni ludzie różnie dorastają i dzielą się dokładnie na takich jak przedstawiłeś.

A teraz potraktuj poniższy tekst jako pytanie, bo sam nie potrafię na nie odpowiedzieć, a chciałbym poznać odpowiedź

Kiedy byłem vice leaderem pewnej gildii często byłem odpowiedzialny za przepytywanie kandydatów, którzy chcieli wstąpić w nasze szeregi. Z natury jestem ustępliwy i jedyne czego wymagałem to znajomość polskiej gramatyki i podstawy angielskiego. Innaczej sprawa się miała kiedy miałem zły humor. Po przepytaniu kandydata stwierdzałem, że się nie nadaje i czekałem na reakcję. Tak średnio by wyszło = 8/10 przepytanych osób na odmowę reagowało odzewem w stylu "ch*** ci w p****" itp. Oczywiście przyjmowane zostały jedynie te 2/10 przepytanych osób...
Do tej pory nie mogę zrozumieć czemu ci ludzie tak reagują. Nie jestem psychologiem i nie zamierzam nim zostać, moje zainteresowanie raczej nachylają się w innym kierunku. Na razie wywnioskowałem, że jeśli gimnazjalista-tibijczyk jest wulgarny, chamski i raczej mało inteligentny to jest spora szansa, że w szkole średniej to się zmieni na lepsze. Jeśli takie osoby są już w szkole średniej... musiałby stać się cud, żeby zmieniły swoje postępowanie. Czemu ci ludzie tacy są? Czy to kwestia wychowania, towarzystwa czy "brutalnego świata Tibii"? Ja myślę, że wychowania w najmniejszym stopniu, ponieważ żaden rodzic nie będzie tak wychowywał swojego dziecka (pomijam rodziny patologiczne, gdzie wychowanie otrzymuje się na podwórku).

I jeszcze słowo o samym tekście, bo zapomniałem o tym w ostatnim poście, a edycji pewnie nikt nie zauważy
Tekst B A R D Z O D O B R Y. Jak najbardziej trafny podział. Pozatym przyniósł mi wiele radości podczas czytania (nie wiem czy powinien ale tak się stało) i raczej utwierdził mnie w przekonaniu: W Tibię grają ludzie źli, których interesuje wyłącznie własny interes. I jest ich sporo. Grają także ludzie normalni (nie powiem dobrzy, jakoś mi to nie pasuje), dla których warto od czasu do czasu zagrać.

Jeśli są jakieś błędy w tekście - przepraszam. Jestem zmęczony, a jeszcze muszę wyjść i coś załatwić.

Ostatnio edytowany przez Fanatyk - 03-02-2007 o 23:34.
Fanatyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem