Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay
Czytajac posty takich idiotow nachodzi mnie jedno pytanie: to jaki byl sens rozgrywania MS z Niemcami? Powinno im sie przyznac zloty medal z miejsca, na ich miejsce dac Kenie albo Palestyne i rozgrywac turniej tylko o srebro i braz.
Wychodzi kolejna cecha Polakow - mecz sie jeszcze nie zaczal, ale juz trzeba sobie wymyslic 1001 powodow, dla ktorych przegralismy. A to sedziowie, a to parkiet zbyt sliski, a to pilka za mocno napompowana... get a, kvrwa, lajf.
|
Wielmożny Panie Slay! Nie życzę sobie, żeby nazywał mnie Pan idiotą. Trochę kultury i szacunku dla rozmówcy się należy, w szczególności jeśli on się tej zasady również trzyma. A ja się trzymam.
Przechodząc do tematu, radziłbym obejrzeć sobie mecz półfinałowy Niemiec z Francją oraz mecz ćwierćfinałowy z Hiszpanią i wyciągnąć wnioski z pracy arbitrów, a w przypadku nieznajomości przepisów oprzeć się na komentarzach osób, które się na piłce ręcznej znają. Przyznanie złotego medalu "z miejsca" jest zwyczajnie w świecie niezgodne z jakimś-tam prawem, no nie? Dlatego droga Niemców po mistrzostwo jest nieco trudniejsza. Uciekają się oni do wyjątkowo chamskich metod, począwszy od korzystania z pomocy sędziów, aż po niewpuszczanie kibiców przeciwnika na mecz finałowy.
I jeśli chodzi o mnie, to nie lubię się usprawiedliwiać z błahych powodów, ale zobacz, że wszystko od początku jest przeciwko nam, a mimo wszystko gramy w finale. Poza tym, kto by się przed mistrzostwami spodziewał, że zajdziemy aż tak daleko? I nie napisałem, że już przegraliśmy. Oceniłem tylko nasze szanse. Więc nie wciskaj mi w usta słów których nie wypowiedziałem.