Zobacz pojedynczy post
stary 04-02-2007, 02:13   #60
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
Domyślny

Jeszcze raz dzieki za slowa uznania i podreperowanie nieco upadlego ego.
@ Ripper
Wg mnie przed pojsciem na studia poglady sa juz w zdecydowanej czesci wykrystalizowane. Czlowiek piecdziesiecioletni przezywa raczej stopniowy proces zobojetniania... a poglady staja sie raczej mniej wyraziste niz kiedys.
Od siebie tez dodam, ze za bledy nie przeprasza sie z gory.
@ Fanatyk
Jak napisalem w tekscie wlasciwym- ignoruj, i co najwazniejsze, baw sie ironia. Co poradzisz, ze jakiekolwiek wymagania powoduja frustracje i nieodlaczne objawy agresji slownej polaczonej z probami zmacenia spokoju w zyciu realnym poprzez ''najazd na chate'' (przypadek osobisty z czasow pandorianskich).
Niejednokrotnie wychodzilem z gildi (podczas gry na Refugii) tylko i wylacznie z powodu permanentnej glupoty jej czlonkow. Komfort grania na swiecie ''bezkrwawym'' daje mi luksus wyboru, gdzie chce w danym momencie byc. Lekko abstrahujac -jest to dla mnie chyba najwieksza zaleta takich swiatow.
Bardziej konkretnie; gracze w Tibii sa nie tylko zli, co nieswiadomi swojej glupoty i ograniczenia. Nie wiedza, iz ich zachowanie moze byc traktowane jako chamskie, glupie czy bezczelne. W koncu reprezentuja szarzyzne spoleczna. Sa tacy jak inni. Inni- w ich przypadku to koledzy z osiedla, szkoly. Choc koledzy to raczej zle slowo- takie osobniki nasladuja raczej osoby, ktore im imponuja, ktore sa nich -patologicznym niemal- wzorem. Przyklad: osiedlowy boss. Nowator nowych obyczajow. Wzor zachowan. Nie mogac zachowywac sie tak w zyciu realnym (wiadomo), swoje bunczuczne dazenia do absolutycznego panowania i sluchania cichych potakiwan realizuje (probuje realizowac?) w Tibii. Spotyka wiele takich osob. Wspolne PG, wspolne rzady na serwerze (wirtualnym osiedlu)- to zbliza. Patologia sie powieksza. Znajduja swoich nasladowcow. Teraz oni sa idolami. Mile polechtane ego robi swoje. W taki sposob powstaje bledne perpetum mobile patologii, ktorego dzialanie zakloca rzadki sen i niespodziewane odlaczenie pradu.
Dlatego Tibia jest zla- przynajmniej w wydaniu polskim.
XIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem