Zobacz pojedynczy post
stary 04-02-2007, 09:12   #37
Sir Heike
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

wszyscy jak zawsze narzekaja ;d bo coz by innego, ja nie bede gorszy i tez ponarzekam.
po 1 - knight niby ma to zaklecie ofensywne "exori" ale ono zjezdza cala mane, na wyzszym lvl zanim sie sieknie to zaklecie trza niezle sie manasow nalykac ;/ a na nizszym lvl prawie ze nic nie daje, bo juz wiecej sie sieka z axa, sworda czy cluba. wlasnie dla nich przydalo by sie cos na spalanie soula, nie wiem.. moze robienie ice rapierow ? .

po 2 - dla mnie paladyn jest zaraz po sorcu najlepsza profesja, z dobrym distem mozna bardzo szybko expic, a przy jakims wiekszym huncie palek najmniej traci i zgarnia wiekszosc expa (nie zawsze), sieka boltami na full atak + ewentualnie runy (hmmy, explo), bloker na full defie duzo nie zdziala, noi sorc czy tam druid, no oni maja te przewage ze exori vis/mort maja (pacc) i tu sie mozna klucic kto zgarnia exp, ale jak sie potwor przezuci to napewno nie na palka ktory siedzi w drugim koncu ekranu .

po 3. zgodze sie z tym ze sorc/druid maja przewalone na faccu tak powyzej 40 lvl, ale druid wedlug mnie mniej, bo ma tempest rod i moze sobie na dragach siedziec, teraz jeszcze doszedl nowy potwor dla facc - wyverna wiec tu nie ma na co narzekac. ale najlepiej na faccu ma palek - jest expowisko idealne dla palkow - poh, all respy beho, dragi rowniez. a knight ? guardy napewno nie jedynie elf fortess, albo orc fortess, gdzie i tak jest przeludnienie

po 4 - sdeki jakby knight mogl uzywac sd, tzn jakby zmniejszyli wymaganie m lvl na uzycie sdeka to by byla paranoja xD zabraklo by sorcow na wyprodukowanie tych sd, i musieli by kupowac w sklepie, wtedy cena bp sd podskoczyla by do ponad 6k ale mniej niz 6,5k (cena sklepowa) sorcowie stali by sie najbogatsi, i nie styklo by respow demonow zara by ruszyla armia knightow wypchanych sdekami, uhami manasami solowac demony dla mnie knightowi explo wystarczy w zupelnosci

dobra, bo sie rozpisalem niewiadomo po co xd, wracajac do bardzo ciekawego artykulu cipsoftu- predzej dadza nowa profesje niz wyrownaja te co sa. nowe miasto, tereny... i jak to juz ktos wczesniej wspomnial tysiac questow zeby sie do tego terenu nowego dostac, pewnie dodadza nowe addony, outfity a kto na tych addonach najwiecej zarobi ? NPC, taki Lugri - (npc kolo respa 2 beho na bagnach kolo thais) nikt nie ma takiej kolekcji dsm , albo Lubo, jakby on te all skorki sprzedal gdzies w veno to moglby kupic posade tibianusa

dobra koniec, napisalem tyle ze nikt tego nie zechce przeczytac xD

cya in tibia

p.s - wybaczcie mi moje bledy ortograficzne jesli takowe znajdziecie

~amilold
demony dla sorca/druta jako oplacalny exp to na 150 lvl+ jak nie lepiej, wczesniej zuzywa ponad polowe bp na 1 demona, kilka demonow i po sdekach, chyba ze idzie z blokerem ktory dla niego tacha wszystko a i tak szansa ze cos wypadnie jest bardzo mala, i nie zgodze sie z tym ze knight w demona nic nie trafia bo inaczej anhilator bylby dla niego nieosiagalny, knight ma o tyle do tylu ze nawet ze skilami 100/100 z avengera (czy jak mu tam) moze nie trafic w biednego szczurka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez amilold Pokaż post
No wlasnie, na 150+ demony sie oplacaja magom a knightowi i palkowi nie. Knight trafia ale z burstow, zauwaz ze na anni nikt zwyklej broni nie stosuje bo demon ma tak wysoki def i arm ze prawie w ogole nie wchodza w niego hity
z burstow leja ale knighci-shooterzy ten co blokuje musi miec tarcze i jakas bron bo by demon za duzo z lapy walil, a trafiac cos musi bo zwylke jakis exp wyskakuje nad nim, palkom sie nie oplaca bo nie dla palkow demony przeznaczone sa a knight jak blokuje to zuzywa 4-5 uh na demona a loot dla niego to mu sie to placa (chociaz z tym podzialem loota to zalezy jak sie umowia)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Memku Pokaż post
moj kolega gra sorcem i uwaza ze jezeli dodadza cos knightowi a sorcowi nic to bedzie lipa... knight nad sorcem ma 1 przewage - wiencej kasy. nic wiencej, sorx wydajde duzo kasy na exp i nie zawsze sie zwraca ale lvl wbija duuuzo szybciej.
wg mnie:
sorc/druid - nic
knight - lepszy sponatan leczniczy, lepsze srednie hity, tansze exori, nowe expowiska
pal - lepsze srednie i best hity, jakis czar ofensywny podobny do GEB sorca...
palek i tak sporo tlucze z luku czy tam z kuszy, wiecej sieka z bolta powiedzmy z 80 distem niz knight z f axa z 80 axe fighting
knight ma kase bo zarabiac moze tylko w trakcie expa, a ze mu sie zwraca z nawiazka to juz nie jego wina , sorc szybko expi, sporo za to placi, a zwraca sie jesli chce sie zeby sie zwracalo chodzi mi o to ze niektorym ludziom zalezy na blyskawicznym expie i maja gdzies loot itp, a innym zeby wyjsc przynajmniej na zero. tylko ze sorc jak nie ma kasy posiedzi dzien porobi runki, sprzeda i znow ma kase, zreszta na wyzszym lvlu i tak na kase nie narzekaja

Ostatnio edytowany przez Sir Heike - 04-02-2007 o 10:19.
Sir Heike jest offline