Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Heike
~amilold
mam takie pytanko grales kiedys paladynem ? bo wedlug mnie z tego co piszesz... 40 dist na cyce hmmm i 30 strzal na jednego cyklopa ?
|
Na discie 40 idzie na jednego cyca 5-10 strzal czyli wydajemy na jego zabicie tylko 10-20 gp wiec nawet bez robienia lootbaga zwraca sie z loota, którego włożyliśmy do swojego bp.
Cytuj:
exori vis/mort niech zostawia tak jak jest jak zwieksza koszt tego zaklecia to ludzie przestana go uzywac, wszyscy przyzwyczaili do tego ze 20 many zabiera, a jak powiedzmy bedzie zabierac 50 to kilka hitow i po calej manie,
|
Czyli sprawiedliwe jest twoim zdaniem ze hlvl sorc majacy ponad 1k many wydaje 20 many (czyli 11 gp) na strzal ktorego sila waha sie w przedziale od 150 do 200 hp? Dla mnie to jest duzo przegiecie. Tak wielkie obrazenia powinno sie zadawac za odpowiednia cene a nie za półdarmo. 11 gp to jest nic dla sorka 50+ lvl.
Cytuj:
trening palka/knighta - knight niby musi trenowac te jak ty to mowisz 500 godzin ale nie musi caly czas tego pilnowac, tzn moze zostawic chlopka isc do kuchni zrobic se kanapke wrocic a tu kilka % wiecej, a palek musi podnosic kamienie/speary, ale tez szybciej dist im rosnie
|
Boty są zakazane w świetle regulaminu tibii a skillowanie bez bota jest cholernie nudne i uciążliwe. Gdzie ty zamierzasz trenować tak że po zjedzeniu kanapki potwór nie padnie? Slimy padaja jak muchy, nie mowiac juz o slabszych potworach. Za ghoula i monka trzeba słono zapłacić więc wychodzi w sumie drożej niż u pala. Poza tym pal musi trenować tylko do 40 dista i robi to za darmo w ciągu zaledwie kilku godzin, a knight męczy się 500 godzin a przez ten czas można się posrać tymi głupimi glutami zielonymi. Naprawde chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego jak cholernie nudny i denerwujacy, bezsensowny jest trening knighta.
Cytuj:
blokowanie to nie strata czasu... bloker nie musi sie dzielic lootem z shooterami, zalezy jak sie umowia, z reguly knight zgarnia wiekszosc loota, expic nie przyexpi ale zarobi troche
|
Na demonach gdzie sorc wywala 10 razy wiecej kasy niz knight na pewno knight nie bierze wiekszosci tylko co najwyzej polowe. Podobnie jest na hydrach, a slabszych potworow w ogole nie oplaca sie blokowac bo wiecej kasy zarobi knight na lootbagach. Poza tym blokowanie to prawie 0 expa, a expienie zawsze daje exp i conajmniej zwrot kosztów. Bardziej od kasy liczy sie lvl.
Cytuj:
runki tachac po glebie... podejdzie jakis 8 lvl noob wywali to ch** wie gdzie np. do wody, kosza czy gdzies na dach i co mu zrobi ten powiedzmy 150lvl ? zabije go ? ha ha ha ...
|
Ale ty posrany jestes. 150 lvl z utani gran hur śmignie takiemu 8 lvl przez cały ekran w ciągu sekundy a tamten nawet nie zdąży w niego kliknąć i przeczytać opisu postaci. Jeśli uważasz, że 150 sorc da sobie zabrać baga 8 lvlowi to naprawdę jesteś posrany. A później na expowisku można bez problemu loota ukryć lub nosić koło siebie i nikt ci nic nie zrobi.
Cytuj:
~Fpitolony w sprawe
zgodze sie z toba ze powinni dla rookstayerow cos zrobic, bo czasem wkurza mnie jak chce szybko rooka przejsc a mi sie po pajakach 20 lvl szwedaja
|
Przecież już dodali bossa mino i więcej raczej nie dadzą, bo rook z założenia był i jest po to aby nauczyć się grać i potem jak najszybciej z niego wyjść.