Zobacz pojedynczy post
stary 04-02-2007, 13:59   #62
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Heike
~amilold
mam takie pytanko grales kiedys paladynem ? bo wedlug mnie z tego co piszesz... 40 dist na cyce hmmm i 30 strzal na jednego cyklopa ?
Na discie 40 idzie na jednego cyca 5-10 strzal czyli wydajemy na jego zabicie tylko 10-20 gp wiec nawet bez robienia lootbaga zwraca sie z loota, którego włożyliśmy do swojego bp.
Cytuj:
exori vis/mort niech zostawia tak jak jest jak zwieksza koszt tego zaklecia to ludzie przestana go uzywac, wszyscy przyzwyczaili do tego ze 20 many zabiera, a jak powiedzmy bedzie zabierac 50 to kilka hitow i po calej manie,
Czyli sprawiedliwe jest twoim zdaniem ze hlvl sorc majacy ponad 1k many wydaje 20 many (czyli 11 gp) na strzal ktorego sila waha sie w przedziale od 150 do 200 hp? Dla mnie to jest duzo przegiecie. Tak wielkie obrazenia powinno sie zadawac za odpowiednia cene a nie za półdarmo. 11 gp to jest nic dla sorka 50+ lvl.
Cytuj:
trening palka/knighta - knight niby musi trenowac te jak ty to mowisz 500 godzin ale nie musi caly czas tego pilnowac, tzn moze zostawic chlopka isc do kuchni zrobic se kanapke wrocic a tu kilka % wiecej, a palek musi podnosic kamienie/speary, ale tez szybciej dist im rosnie
Boty są zakazane w świetle regulaminu tibii a skillowanie bez bota jest cholernie nudne i uciążliwe. Gdzie ty zamierzasz trenować tak że po zjedzeniu kanapki potwór nie padnie? Slimy padaja jak muchy, nie mowiac juz o slabszych potworach. Za ghoula i monka trzeba słono zapłacić więc wychodzi w sumie drożej niż u pala. Poza tym pal musi trenować tylko do 40 dista i robi to za darmo w ciągu zaledwie kilku godzin, a knight męczy się 500 godzin a przez ten czas można się posrać tymi głupimi glutami zielonymi. Naprawde chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego jak cholernie nudny i denerwujacy, bezsensowny jest trening knighta.
Cytuj:
blokowanie to nie strata czasu... bloker nie musi sie dzielic lootem z shooterami, zalezy jak sie umowia, z reguly knight zgarnia wiekszosc loota, expic nie przyexpi ale zarobi troche
Na demonach gdzie sorc wywala 10 razy wiecej kasy niz knight na pewno knight nie bierze wiekszosci tylko co najwyzej polowe. Podobnie jest na hydrach, a slabszych potworow w ogole nie oplaca sie blokowac bo wiecej kasy zarobi knight na lootbagach. Poza tym blokowanie to prawie 0 expa, a expienie zawsze daje exp i conajmniej zwrot kosztów. Bardziej od kasy liczy sie lvl.
Cytuj:
runki tachac po glebie... podejdzie jakis 8 lvl noob wywali to ch** wie gdzie np. do wody, kosza czy gdzies na dach i co mu zrobi ten powiedzmy 150lvl ? zabije go ? ha ha ha ...
Ale ty posrany jestes. 150 lvl z utani gran hur śmignie takiemu 8 lvl przez cały ekran w ciągu sekundy a tamten nawet nie zdąży w niego kliknąć i przeczytać opisu postaci. Jeśli uważasz, że 150 sorc da sobie zabrać baga 8 lvlowi to naprawdę jesteś posrany. A później na expowisku można bez problemu loota ukryć lub nosić koło siebie i nikt ci nic nie zrobi.
Cytuj:
~Fpitolony w sprawe
zgodze sie z toba ze powinni dla rookstayerow cos zrobic, bo czasem wkurza mnie jak chce szybko rooka przejsc a mi sie po pajakach 20 lvl szwedaja
Przecież już dodali bossa mino i więcej raczej nie dadzą, bo rook z założenia był i jest po to aby nauczyć się grać i potem jak najszybciej z niego wyjść.

Ostatnio edytowany przez amilold - 04-02-2007 o 14:13.