Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
(...)Prosty przykład, sorcem na 100lv możesz spokojnie ubić dowolnego gracza poniżej 40lv, knightem na 100lv nikogo mającego uhy raczej nie ubijesz (chyba, że nooba). (...). Nie wspomnę o tym, że knight nie posiada great haste, mw, magic shield.
|
- Sorcem na 100lvl ubijesz knighta tylko z przygotowaniem i użyciem ue, a to tylko i wyłącznie w miejscach, gdzie nie ma schodów/drabin itp. Tibia raczej nie jest stworzona do PK 1vs1.
- Knightem też da się ubić, wystarczy troche wyobraźni.
- Brak Gran Hura oraz Magic Shielda dowodzi tylko, że knight nie jest postacią do uciekania z pola bitwy, bo i tak nie ma takiej potrzeby.
Cytuj:
Kolejna rzecz o której nie wspomniałem to party exp. Knight moim zdaniem powinien zbierać exp za blokowanie potworów, ponieważ blokowanie według mnie jest stratą czasu. Oczywiście może być dobry zarobek, jednak czy nie lepiej za ten czas poexpić i zrobić lootbag? Zarobek mniejszy, ale exp jest, a to jest chyba ważniejsze.
|
Przedstawie pare sytuacji:
- Idzie knight na hunta na PoI z... 6 sorcami, którzy nawalają czarami z najwyższej półki. Pytanie za 5 pkt - Ile lvli wbije na 1 wypadzie?
- Idzie sobie team na demki, a przy okazji sie z nimi zabrał 30lvl MS popatrzeć, a wraca 40lvl.
Wniosek: Party exp nie ma sensu w Tibii, a do tego by go wprowadzić, trzeba by zrobić ograniczenia zależności lvlu od tego jakie potworki możesz walić.
Cytuj:
Knight musi mieć wprowadzone minimalne obrażenia i zwiększoną średnią, ale nie trochę jak pisali co niektórzy tylko porządnie. Bo czy obrażenia średnie które podałem kilka postów wyżej są sprawiedliwe, uwzględniając czas który poświeciłem na skillowanie?
vis 40many? Chyba żartujecie, minimum 60many i exhaust ustawiony na 2sec. Przecież teraz się z tego tak leje, że sorce 100lv to hydre w kilka sekund położą...
|
No dobrze, ja dostaje znacznie większą średnią, zamiast 80-100 dostaje średnią ~150. Bije draga 150x7= 1050hp, czyli ~14 sekund. Czyli zamiast ~300hp strace średnio mniej niż 200 -1/2 uha to ~80gp.
Sorc na 100lvl z założenia wali z visa za ~200. 200x5=1000 + 1-2x nie trafi, bo drag się przesunie, i raz musi się uleczyć, bo stoi naprzeciwko draga. ~10 sekund i ~200 many. Teraz uwzględnijmy Twoje genialne zmiany - wyjdzie ~400-500 many. to jest 200-250gp.
I tym oto sposobem knight może expić na dragach równie szybko jak sorc, gdyż oboje będą musieli czekać na spawn, a do tego knight expi 3x taniej.
Gdzie sens? Nie ma.