Zobacz pojedynczy post
stary 07-02-2007, 23:18   #108
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Dialogi z NPC umieszczę w języku polskim bo nie chce mi się tłumaczyć

Legend of the Sword of Fury
Nagrody: Spike Sword (ze specjalnym opisem)

Część 1
Wyspa

Najpierw ależy spowodować by SS zniknął z wyspy. Po wykonaniu tego, Idziemy ponownie w miejsce pierwsze i kopiemy łopatą jedną kratkę poniżej. Po chwili w tym miejscu pojawia się kałuża. Idziemy w miejsce drugie i kopiemy łopatą na tym polu. Najpierw pojawia się pole błota, a potem kałuża.
Idziemy do wysepki. Wprawdzie tego nie widać ale "obniżył się poziom wody". Używamy brzegu i znajdujemy się na wyspie. Podchodzimy do północnego brzegu i zaczynamy "używać" brzegu na tym małym cypelku. Pojawia nam się przy tym animacja jak przy Mana Shield. Po którymś razie (losowo) pojawia nam się wiadomość "you have found a sword"

Informacje: Pod polami na które musimy nadepnąć, znajdują się podziemne źródła wpadające do morza niedaleko wysepki. Stając na polach blokujemy przepływ, co po odblokowaniu go skutkuje powstaniem dużej fali która spłukuje SS i gasi ognie. Następnie przekopując ziemię powodujemy że woda nie wpływa już do morza i na krótką chwilę poziom wody opada dostatecznie by dało się przejść po dnie na wyspę.

Część 2
Sztuka władania mieczem

Wymagane przedmioty: Katana, Spike Sword, 1k w platynkach.
Miecz, który zdobywamy w 1szej części nie jest jeszcze "Sprawny". Po zadaniu jednego ciosu pojawiają się na Tobie gwiazdki i miecz zmienia się w "Broken Spike Sword". A więc po powrocie z wyspy (znowu używamy brzegu) idziemy do Dallheima.
UWAGA. Przy wszystkich rozmowach z NPC musimy mieć miecz w ręce (tam gdzie broń)

G (Gracz): Witaj
D (Dallheim): <Nie reaguje>
G: Sztuka władania mieczem
D: Taak...By być dobrym wojownikiem trzeba dobrze umieć władać swoją bronią. Widzę, że masz miecz bardzo podobny do mojego, dawnego oręża. ...
D: Mogę nauczyć cię walką przy pomocy takiej broni, jednak to będzie kosztować. Przynieś mi dziesięć sztuk platyny za zapłatę, oraz katanę. Taki miecz świetnie nadaje się do treningu.
G: Żegnaj
D: Do widzenia

Zbieramy co potrzebne, i wracamy

G: Witaj
D: <Nie reaguje>
G: Sztuka władania mieczem
D: Czy chcesz bym Cię nauczył dobrze walczyć mieczem, w zamian za 10 sztuk platyny i katanę?
G: Tak
<Otrzymujemy 1 skill sword fightingu (jedynie dociąga nam do 100%) oraz Spike Sword może zadać teraz 5 ciosów (widzimy to przy "look")>
D: Wspaniale! Jesteś doskonałym uczniem! Umiesz już dobrze władać mieczem!
D: Do widzenia

UWAGA! Nauczyć się władania mieczem możemy tylko raz!

Część 3
Skórzana rękojeść

Wymagane przedmioty: 500gp, 60 skór minotaura

Idziemy do Toma:
T (Tom): Witaj, nazywam się Tom-jestem garbarzem. W czym mogę Ci pomóc?
G: Miecz
T: Och, widzę, masz piękny miecz. Jednak nie znam się na kowalstwie, przykro mi.
T: Hmh... Nie znam się na kowalstwie, ale mógłbym Ci pięknie oprawić rękojeść w skórę. Zgadzasz się?
T: Przynieś mi więc 60 skór minotaura oraz 500 sztuk złota zapłaty.
T: Miłych polowań, synu...

Przynosimy skóry minotaura i złoto.

T (Tom): Witaj, nazywam się Tom-jestem garbarzem. W czym mogę Ci pomóc?
T: Czy chcesz bym oprawił rękojeść twego miecza w skórę minotaura?
<Tracisz skóry i złoto. Otrzymujesz za to Spike sword zdolny do zadania 15 ciosów>
T: Proszę. Przyznaj że pięknie wykonana robota? Oprawiona rękojeść pozwala ci lepiej władać bronią, oraz chroni ją przed ewentualnymi złamaniami uchwytu.
T: Miłych polowań, synu...

Część 4
Wzmocnienie

Wymagane przedmioty: 40 piece of iron, 3 mace, sword.

Odwiedzamy tym razem Obiego:
O (Obi): Witaj, Witaj! Proszę, podejdź, oglądaj, i kupuj!
G: Utwardzenie miecza
O: Och...Niestety, nie potrafię Ci pomóc, nie jestem kowalem. ALE! Ale znam jednego kowala! Może on będzie mógł Ci pomóc! Skontaktuje się z nim.
O: Dowidzenia, dowidzenia.

O: Witaj, Witaj! Proszę, podejdź, oglądaj, i kupuj!
G: Kowal
O: Aaaa..Dobrze że mi przypomniałeś! Skontaktowałem się z kowalem
Samem, w thais. Obiecał że wzmocni Ci miecz za darmo, jeśli tylko przyniesiesz wszystko co do tego potrzebne. ...
O: Sam mówił, że najlepiej jest użyć stopu specjalnej stali z której robi się maczugi, oraz rzadkiej odmiany lekkiego żelaza. Podobno Trolle i Orkowie mają tego sporo.

<Przynosimy 1 mace i 10 piece of iron>

O: Czy chcesz by mój przyjaciel, sam wzmocnił twój miecz, w zamian za jedną maczugę oraz 10 kawałków trollowego żelaza?
<Tracimy mace i żelazo oraz SSa>
O: Dobrze, Miecz powinien być gotowy jutro.

Czekamy 24h

G: Mój miecz
<Dostajemy SSa z plus dziesięcioma puntami wytrzymałości>
O: Proszę. Oto on.

Powtarzamy czynność jeszcze 2 razy. Na koniec:

O: Czy chcesz by mój przyjaciel, sam wzmocnił twój miecz, w zamian za jeden miecz oraz 10 kawałków trollowego żelaza?
<Tracimy sword i żelazo oraz SSa>
O: Dobrze, Miecz niedługo będzie gotowy.

Czekamy 10h

G: Mój miecz
<Dostajemy SSa z plus pięcioma puntami wytrzymałości>
O: Proszę. Oto on.

Teraz miecz ma 50 punktów wytrzymałości, i już nie możemy zwiększyć ich ilości. Jedynie możemy u Obiego regenerować je w zamian za 2 sztuki żelaza i 2h za każdy jeden punkt.

Część 5 (Ostatnia)
Błogosławieństwo

Wymagane przedmioty: jedna kryształowa moneta, 100 piórek kurczaka, Spike Sword z wszystkimi 50 ciosami.

Odwiedzamy Oracle. Nie witamy się, tylko od razu przechodzimy do rzeczy.
G: Sword of Fury
Or (Oracle): Na bogów! Miecz furii! Nieprawdopodobne!
G: Błogosławieńswo
Or: Czy chcesz, bym ja błogosławiła TEN MIECZ?! O coś takiego musisz zwrócić się do samych bogów! Jednak do tego będą Ci potrzebne chyba skrzydła!

Odchodzimy bez pożegnania i zbieramy piórka oraz monetę. Ona koniecznie musi być kryształowa!
Wracamy

G: Błogosławieństwo od bogów
Or: Chyba jesteś szalony jeśli myślisz że uda Ci się przebłagać bogów! Napewno chcesz spróbować?

Jesteśmy teleportowani w miejscu. Na krótką chwilę nasz outfit zmienia się biały w Wizard outfit bez addonów, i dajemy światło na 20 kratek. Po "powrocie" tracimy monetę, piórka a koło nas summonują się trzy mewy, których nie można zabić, jednak po chwili te znikają w chmurce. My otrzymujemy zaś Spike sword nie niszczący się. Pojawia się też wiadomość "Bogowie poświęcili twój miecz przy pomocy kryształu. Teraz jest on już zdatny do walki!"
Koniec questa, congratulations!

Uwaga! Spike Sword "Niedokończony" znika po pewnym czasie (10dni na każdy cios), każde KONTO może wziąść tylko 1 Spike Sword na server, oraz Spike sword może być "wyłowiony" tylko raz w tygodniu na server.

Ostatnio edytowany przez Michoss - 07-02-2007 o 23:30.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem