Zobacz pojedynczy post
stary 08-02-2007, 16:27   #111
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Wtedy taki EO nie dosc ze ma atak za 1000+ hp to jeszcze moze zadac 7 takich atakow po kolei.
Może inaczej: exori powinno brać określoną ilość many (dajmy na to 150) + jakiś procent całkowitej many knighta, ale sporo mniejszy niż 80%. Wtedy koszt exori na lvl nie zwiększałby się zbytnio, a nie doszłoby do sytuacji w której wysokolvlowy rycerz może puścić 4 exori pod rząd. Dwa, owszem. To idzie przeżyć; nawet może i lepiej by było...

Cytuj:
Wystarczy ze by bil z sila HMM i juz by nikt nie marudzil... oslabienie o 20% a nie 400% wiecej many.
Nawet z siłą HMM i tak będzie za tani. Może nie 80 many, ale ~50 mógłby kosztować.

Cytuj:
@Stamina i problem zwyklych graczy.
Od kiedy stamina zostala wprowadzona moze nie jestem jakims tam maniakiem, ale nigdy nie spadlem do 40h... wogole to chyba tylkko 2 razy bylem ponizej 50h.
Ale nawet tak jak kiedys gralem to stamina nigdy nie byla by dla mnie problemem... zawsze po prostu po mocniejszym dniu grania nastepnego dnia albo sie wogole nie logowalem albo tylko na chwile.
Za to bardzo dobrze powstrzymala stamina spolki grajace postacia 24/7 i nie ma tego co wyciagac jako rzeczy za/przeciw rycerzowi.
Sam kiedyś pisałeś że przewagą rycerza w expieniu jest to, że o ile sorc może jednorazowo zrobić dużo expa, to knight jest wolniejszy, ale za to dużo bardziej systematyczny. W praktyce można było to sprowadzić do tego, że sorc poexpił dzień ostro a potem przez tydzień był bez kasy, a knight expiący 3x wolniej siedział 24/7 przez ten tydzień i wychodziło na jedno. Teraz sorc poexpi 8 godzin i przez resztę dnia nadrobi ewentualne straty, a knight poexpi też 8h, bez strat, ale też bez większych możliwości dogonienia sorca w expie. Teraz dorzuć do tego fakt, że sorc expi szybko - bardzo tanio, a bardzo szybko - w miarę tanio, także na nadrabianie tych rzekomych strat wcale nie trzeba dużo wysiłku ani czasu...
Nie wspominam o tym że ci rycerze grający całymi dobami non stop to zwykle byli sharerzy, to chyba oczywiste Ale chodziło o co innego.

Aha, wartości podawałem orientacyjnie, żeby było dokładnie widać o co chodzi.

Cytuj:
Wedlug mnie nie tyle atak sorcowi trzeba oslabic co jego mozliwosci obrony.
To nie zmieni tak dużo przy aktualnym systemie walki i expienia, bo:
- duża część potworów na których sorc expi używa magii, zresztą i tak jest zbyt mocna żeby bić je bez mana shielda
- w wojnach etc. sorc też raczej lata na utamo, bo inaczej spada na jedno dobre combo...

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem