Masz sporo czasu na grę i RL kumpli w nią grających? Idziesz na pvp. Będziesz miał plecy i, co najważniejsze, zły dzień jakiegoś high-lvla nie będzie oznaczał dla Ciebie zmarnowania X czasu na rozwój postaci (oczywiście z powodu jego hunta na Tobie), bo będziesz miał "plecy" w postaci znajomych. Nie lubisz tracić lvli, nie bawi Cię pkowanie? (z resztą, main char na serwerze n-pvp nie oznacza, że nie możesz mieć postaci do pkowania na serwerach pvp), nie masz zbyt wielu znajomych grających w Tibię, jest to dla Ciebie tylko jedna z rozrywek? Wybierasz n-pvp.
@Bastash
Grałem sporo czasu na serwerach pvp, od kilku miesięcy moim main charem jest char na serwerze n-pvp - moje odczucia w związku z klimatem RPG są dokładnie odwrotne do Twoich. Serwery pvp (prawda, nie zawsze i nie wszystkie) to często tylko i wyłącznie PA i PG, jakiekolwiek eventy rpg itd organizowane są b. żadko i raczej na naprawdę starych serwerach, natomiast n-pvp wybierają gracze, którzy nie mają ochoty na rozwiązywanie wszelkich konfliktów siłą, skala iventów i ogólnie - "dorosłości" graczy jest tu w moim odczuciu o wiele wyższa. Pozdrawiam.
|