Sam nie wiem jak to jest z tym def. broni.Ale wydaje mi sie ze ich obrona ma znaczenie,nawet jak ktos ma tarcze,no bo po co mialyby obrone bronie jednoreczne?Bright sword,stosunkowo dostepny miecz,ma def.30.Podobno to pozadny miecz blokera(tak sie o nim mowi),a czy ktos go uzywa bez tarczy?
Jesliby jego def. nie mial znaczenia to w zasadzie nie bylby wcale lepszy od fs-a.A jednak kazdy bloker woli uzywac bright sworda.
Ja slyszalem cos takiego-def. broni liczy sie kiedy walczysz na def.
Czyli jako bloker-zawsze.Topory rzeczywiscie bardziej nadaja sie do expowania,szczegolnie dla niskolewelowych postaci(bo sa o wiele tansze od mieczy,n.p. fs-a kupilem za 17k,knight axe nie wiem po ile chodzi,ale jakos ponizej 5k chyba),ale nie wyobrazam sobie knighta z toporem w rece,polujacego na te najsilniejsze potworki.Jesli ktos chce zabic demona czy warlocka knightem,niech sie nastawi na blokownie,bo sam (lol) tego nie zrobi.
Ewentualnie straszliwie sie wykrwawi.Po prostu jak bedzie walczyl na full attack-bedzie krew z niego plynela strumieniami,a jak na def.-bedzie sie bronil gorzej niz knight z mieczem.Ale przyznaje toporom plus-sa o wiele lepsze dla poczatkujacych,szybko mozna awansowac,kupic sobie dobry pancerz.A minusy beda odczuwalne dopiero na wysokich lvl,a nie oszukujmy sie,ilu sposrod nas awansuje powyzej 50 lvl?
|