Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
@zoliax
W moim przypadku zadecydowaly zakladki do otwierania nowych stron i duzo lepsze pop-up blokery.
|
Hmm, a używasz? Cóż, ja używam właśnie Opery... kiedyś(dawno nie sprawdzałem...) wybrałem Operę, bo po prostu bajecznie blokowała pop-upy... Na stronkach z crackami najmniej, jeśli nie praktycznie w ogóle, okienek pojawiało mi się właśnie w tej przeglądarce.
I co do zakładek-Opera dobrze je obsługuje, ale dawniej FireFox(to mnie zniechęciło do niego) nie potrafił otworzyć w nowej zakładce linka, który miał się otworzyć w nowym oknie/zakładce(ze względu na to, jak był napisany[target_blank czy coś takiego mam na mysli])... otwierał je w nowym oknie...
Teraz FireFox z pewnością nie jest pod tymi względami gorszy od Opery, pod innymi według wielu lepszy, ale i tak wolę Operę... szybciej otwiera stronki.
No i, żeby niebyło offtopa... podobno ma dobre zabezpieczenia... to tak w kontekście expolitów czy czego tam. xD
@down
Faktycznie, wolniej, ale wydaje mi się, że nie aż tak bardzo. Na kompie mającym 96 MB ramu i 120MHz ta różnica nie była aż tak drastyczna. ;]
@edit, topic
Ha! Profesje nie są równe! Jak expolit zaatakuje zadaje 100% obrażeń! A rycek ma najwięcej życia, więc te 100% to najwięcej jednostek życia! Uo tak!