Zobacz pojedynczy post
stary 17-02-2007, 09:33   #177
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Ale bajki gadacie. Sam wiele na temat defa hydry nie jestem w stanie powiedzieć bo gram sorcem i czasami expię na nich z blokerem za pomocą e-wave, ale z tego co widziałem na filmach to:

Knight ktory na dl osiąga średnią ~60 hp (skille ~95 i avenger w łapie), na hydrach ma średnią tylko 30-40 hp. To chyba robi różnicę? I nie, nie tylko dlatego ze szybko sie leczy trudno zabic hydre knightem.

Powiedzmy sobie teraz szczerze:
Knight w Tibii to jest ultradefensywna wersja maga. Przestańcie gadać że to postać fizyczna bo aż mi się niedobrze robi. Spójrzcie sobie przykładowo z czego i jakie obrażenia zadaje 200 knight:
Nazwa ataku - średni hit (nie mylić kur*a z maksymalnym!) - liczba atakowanych pól - koszt
Exori - 660 - 8 - 440 gp
Explo - 212 - 5 - ~83 gp
GFB - 212 - 37 - 90 gp
Burst Arrow - 127 - 9 - 10 gp
HMM - 127 - 1 - 25 gp
FB - 106 - 21 - ~48 gp
LMM - 63 - 1 - 10 gp
Broń - 0-100 (zależy od defa potwora) - 1 - 0 gp

Z tego jasno wynika że broń to najgorszy rodzaj ataku knighta. Nie dość że musi stac przy potworze i zbierac horendalne obrazenia to jeszcze wartosc tego ataku jest niezwykle niska w porownaniu do dystansowych. Nawet LMM uwazam za lepsze poniewaz mozna bic z dystansu i nie traci sie masy uhow. Knight na 200+ jak chce szybko expic to stosuje do expienia burst+runy bo na mocnych potworach broń prawie w ogóle nie zadaje obrażeń. Ten tekst ma wam uświadomić jakiego typu graczem jest knight a nie że to najsłabsza profesja. (najsłabsza jest ta, która Tobie najmniej się podoba)

Ostatnio edytowany przez goburu - 17-02-2007 o 09:37.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem