Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager
COŚ TY POWIEDZIAŁ !??!?!?
GIERAK TO PODOBNA DO WOW ?!~!!!~?!
To cudo nie jest podobne do tego nie wypału !
W GW nie chodzi o bezsensowne bicie lvl'i (a oto chodzi w WoW'ie i głównie oto), nie ma tu takiego czegoś że MAG jest 50000x silniejszy niż warrior .... (WoW'ie masz brak zbalansowania postaci ....i to taki że aż PvP tam jest poprostu do d**y).
W tej grze głównie chodzi o jakość a nie ilość (jakość - taktyka, ilosć - EXP (lvl) ).
Tutaj taktyka i zgrany zespół może zrobić wszystko....a nie bezsensowne rambowanie.
Tutaj każda profesja jest potrzebna w party.... więc.... Poprostu trzeba zagrac....a wtedy się przekonać że gra jest owiele lepsza niż WoW .
EDIT:
Co do questów..... to nawet GW nie porównuj do Tibii....Tibia odpada na samym początku ... . Gra jest głównie nastawiona na Zadania (Questy), Tutaj już umiejętności gracza są bardzo potrzebne.... odpowiednie dobrane skille, drużyna itp.
Nie ma tu porypanego KS lub Spot Campinga..... (Blokowania respa i tłuczenia masowo mobów).
Kupcie... naprawdę warto (ja się narazie zastanawiam...nie wiem czy kupie... może tak może nie...).
|
Pf. Jak śmiesz:
- nazywać WoWa nie wypałem
- Twierdzić, że "WoW'ie masz brak zbalansowania postaci"
- pisać, że w WoWie chodzi o bicie lvli.
Do roboty.
Zacznijmy od tego, że WoW nie polega na biciu lvli tylko na wykonywaniu questów (podobnie jak w GW). Oczywiście są maniacy, którzy grają już którąś postacią z kolei i z nudów zamiast wykonywać owe questy, grindują. Grindowanie to takie tibijskie PG. Idzie sobie typek na jakąś miejscówkę i klepie w kółko te same potwory. Poza tym, w WoWie
bardzo potrzebne jest zgranie w drużynie, szczególnie w instancjach (z tego co wiem w GW równiez one występują), oraz na raidach. Do przeciwników WoWa - większość z was nie gra bo "trzeba płacić 50zł co miesiąc". To spójrzcie na idiotów grających w Tibie. Płacą conajmniej 88zł na trzy miesiące (co daje prawie 30zł na miesiąc) a gra grafiką przypomina mi Mario. Jakby tego było mało Cip Soft wszystko co się da "zabiera" z WoWa. Wystarczy wejść na
http://www.wow-europe.com/en/index.xml a potem na
www.tibia.com - trudno nie oprzeć się wrażeniu, że są jakieś takie "podobne". Oprócz tego w Tibii o dziwo pojawił się Quest Log (także wzięty z WoWa_ który wg mnie jest kompletnie bezużyteczny w Tibii. Współczuję tym 200tys. baranów grających w Tibie.
WOW ftw.
Co do GW - Gra na pewno warta uwagi (Do WoWa nie ma co porównywać, a do Tibii tym bardziej).