Cipsoft przesadził z ulepszeniem postaci magicznych. Chodzi mi o wandy\rody i i visy. Żeby to wyrównać trzeba wprowadzić kilka zmian m. in. osłabić postacie magiczne, ale też zrobić kilka udogodnień dla palów i knightów:
~rody i wandy 2- ręczne (widział ktoś maga z tarczą? rożdzki i wandy to duże,poteżne, ciężkie laski, a nie kawałek patyka jak w Harrym Poterrze...). Ubij jakiegoś druida lub sorca knightem to będziesz wiedział o czym mówie. Kiny się nikt nie boi, a to chyba źle świadczy o tej profesji. Wyrównałoby to nieco szanse na przeżycie pala z szansą druta czy sorca jeśli napotkają na swojej drodze wrogo nastawionego knighta.
~visy sa stanowczo za tanie... powinny kosztować CONAJMNIEJ 40-60 many(to i tak łagodna wersja... za 20 many można zadać spokojnie 100+ obrażeń, a tymczasem knight ma problemy z przebiciem defa potworka...
~o połowe lżejsza amunicja i 2 razy rzadziej łamiące się speary. Paladyn jest zanikjącą profesją, możnaby im umilić życie.
~rosnące obrażenia wraz z levelowaniem u palków(niedużo, ale chociaż troche bo zależa one w obecnej chwili tylko od skili,a u magicznych czy u knighta te obrażenia się zwiekszają wraz z levelem...).
~oczywiście jakieś nowe bronie dla knighta, szczególnie club klasy sova czy sca(sam wale swordami, ale potrafie pomyśleć o innych. Z clubem na 100+ ma się delikatnie mówiąc przerąbane w porównaniu do tego co mają właściciele sova czy sca).
~mniejsza różnica w zadawanych obrażeniach u knightów, bo ze skilem 90+ zdarza się i to dośc często, że z broni dwuręcznej raz walniesz za 10 a raz za 200(wtf?)
~jakaś nowa runka dla knighta typu sd z obrażeniami zależącymi tylko i wyłącznie od levelu i obrażenia z niej wyważone w taki sposób żeby zadawały mniej więcej 50% obrażeń jakie postacie magiczne zadają z sd (knight jako jedyny nie może używac sd bo osiągnięcie 15 mlvla jest nim niemożliwe...) Załóżmy że sorc na 100 levelu z 65 mlv wali z sd 516-633 w potwory, wystarczyłoby żeby ta runka waliła na 100 levelu 250-300 w potwory... dla porównania explo wali na tym levelu 0-216 więc nie przesadziłem. Każdy mógłby jej używać, a jej cena byłaby porównywalna z sdkami(6k za bp). Toteż używaliby jej tylko i wyłącznie knighci bo innym profesjom by się poprostu nie opłacało. Mlvl runki 6 żeby nie było, że dostępna dla wszytskich.
Zawsze sorcowie i druci coś dostawali wraz z kolejnym update'm.... jedyne zmiany, które im przeszkadzają to soule i system skuli. Cipsoft troche zagalopował się w ulepszeniu tych profesji, czas żeby to naprawił

Exurka gran dla knighta to już raczej przesada ale miłoby było poużywać xD Knight i pal zostali z tyłu:/ Jestem ciekaw czy to się zmieni po update, bo mam dość "kozaczenia" się ms i wypisywania przez nich na forum że "knight i pal to dupa i dlatego wybrałem ms..." Eledr druidzi w przeciwieństwie do nich są jakoś bardziej skromi... Oczywiście nie wszyscy ms to kozaki i nie wszyscy ed są skromni. Świat już taki jest, że nie ma co do tego reguły, ale moja się sprawdza w dużym stopniu. Rozpisałem się. hehe