Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan
Nie wiem czy JA jestem profesjonalsitą, ale wiem, że w ten sam sposób rysowane są wszelkie kryształy, a takze okna komunikatów w windowsie czy w tibii. Kwadrat w jakims kolorze i opdowiednie wycieniowanie brzegow stanowi PODSTAWĘ dobregi wyglądu stronki www czy guzika w jakimkolwiek Menu. Okreslenie 'kryształy' to przenosnia, przyjrzyjcie sie kiedys jakimkolwiek buttonom.
Ty nie lubisz painta? A ja nie lubie jak ludzie, którzy się nie znają krytykują młode talenty.
Nie wiem czego się czepiacie.
|
LOL! Tak najlepiej no nie? xD Tylko cos skrytykuje i juz "Wez idz nie znash sie!!!!!!1111111" To nawet smieszne jest ale za bardzo mnie nei obchodzi to ;D.
Grafiki ogladam od bardzo dawna (te "Tibijskie" i nomalne(to chyba normalne bo normalne sa wszedzie xD(juz trzeci nawias!))) z tym, ze na tibia.de ;\ Tam NIKT nie uzywa juz painta O.o A dlaczego? Poniewaz w klasycznym paincie nie ma takich mozliwosci jak w photoshopie czy psp czy innym programie graficznym. Otoz pozwolilem sobie lekko zedytowac ten krysztal w photoshopie.

Prownaj sobie oba(ten tez nie jest za mocno podobny do krysztalu ale zrobilem stylem tworcy). Popatrz ile kolorow ma pierwszy krysztal ;\ Nie liczac kontury to "aż" 3! I jak to moze byc podobne do krysztalu? Gdzie cienie? Blask? Trzema kolorami nie da sie objac wygladu prawdziwego krysztalu jak juz wspomnialem ten tez nie jest idealny ale gdyby ktos sie pobawil troche dluzej otrzymal by za***isty efekt jakiego w paincie nie osiagnie :(
I wlasnie o taki pixel mi chodzilo. Tam za mocno widac te malutkie kwadraciki w dodatku tylko w 3 kolorach ;(
Wiec chcialbym zachecic do uzywania bardziej "profesjonalnych" narzedzi przy pomocy, ktorych otrzymac mozemy znakomity efekt.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez limenu
trujkątne i sześcienne też bym dał..ale z koro nie chcą to zrobię tylko dla ciebie i na gg dostaniesz(no i jeszcze kilka osób XD)
|
A wsadz je tutaj chociazby dla wlasnej satysfakcji ze inni zobaczyli. Ze nei zrobiles tego na darmo. Ja NIE mowie ze tutorial jest zly wrecz przeciwnie jest b. dobry. Prowadzi przez wszystkie etapy tworzenia tylko ten efekt te 3 kolory to nei jest poprostu TO!
Grrrrr... sorry za bledy i za te "NEI" ciagle wbijam szybciej E niz I :\
To wszycho narazie ;\