Zobacz pojedynczy post
stary 21-02-2007, 19:47   #41
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

Wg moich doświadczeń na beholdery (dobry exp i kasa, loot) można chodzić mając podane niżej statusy/eq:

poziom: 12+
skille: 50+
broń: dwu-ręczna o ataku conajmniej war hammera
eq: plate set, steel/dark helmet
inne: bp ih

Oczywiście na lvl'u 12 nie należy pakować się w środek respawnu 5 beholderów, tylko pokoleji lurowac z respawnu. Trzeba także pamiętać, że beho przyzywają skelety, które mogą blokować nam drogę do beholdera. W małych pomieszczeniach juz 2 beholdery mogą sprawić problem nawet 20 lvlelovemu knightowi!

Jeśli respawny z beho będą zajęte (często się to zdarza) można isc expic (lvl 10-18, jak ktoś chce to może i dłużej, lecz staje się to coraz mniej opłacalne*) na fibule (rotwormy, carrior wormy) lub na ghoule czy też cyklopy. Dobrym wyjśćiem będzie także polowanie na orki i roty w Ancient Temple koło Thais. Można też klepać Dwarfy, Dwarf Soldiery pod Kazordoon.

Od 20lvla i skilli conajmniej 60 można sprubować iść solo na Dragona, ale należy mieć przy sobie sporo UHów. Nie będę opisywał taktyk jak zabić draga, gdyż jest już naprawde sporo poradników na ten temat.

* - Pewnie wiele osób mi zarzuci, że na cyklopach przecież exp jest niezły nawet na lvlach 20-30. Odpowiem tak: Po co na tym lvlu siedzieć na cycach, skoro można iść na coś o wiele lepszego! Wystarczy tylko mieć odpowiednie skille, eq, IHy/UHy i chęci

Więcej nie powiem, gdyż knightem długo nie grałem i tak naprawde sporo o nim nie wiem

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."

Ostatnio edytowany przez LookamZzaRogu - 21-02-2007 o 19:57.
LookamZzaRogu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.