p: Czy jak będą mnie atakowały 4 potworki, to czy mój shielding szybciej mi będzie rosnął?
R: Nie.
p: Czy to prawda, że jak trenuję z potworami, to biorę najsłabszą tarczę i zbroję?
R: Nie.
p: Czy jak trenuję z kolegą to muszę brać do pomocy jakieś potwory?
R: Nie musisz, ale dodatkowy potworek w najlepszym przypadku może podwoić szybkość wzrostu shieldingu.
Sprawa wygląda ogólnie tak:
Najlepsza tarcza i słaba broń to dobry pomysł, zależy jednak od tego z jakimi skilami i na co się jesteśmy gotowi rzucić, przy czym im oponent mocniejszy tym szybciej skill (umiejętność) w tarczy idzie do góry
Co do kombinacji odwrotnej np:
Drewniana tarcza i scyzoryk poza rookghardem sprawują się dobrze na trolach i innych (przy czym znowu mam w domyśle wysokość skilu posiadanego przez gracza) lichych.
Zauwarzyłem, że jak rzucam się z szajsem na konkretnego przeciwnika to pomimo wysokich obrażeń skill w tarczy pnie się w górę jak opentany

, niestety nie miałem opkazji badać tego zjawiska ze stoperem w ręce.
Rzecz jasna o broni jest dość obszernie naklikane gdzie indziej więc to sobie odpuszczę...
Gdybym w czymś mijał się z prawdą, spędzę miłe chwile na czytaniu sprostowań