Zobacz pojedynczy post
stary 24-02-2007, 23:24   #25
dejw
Użytkownik Forum

dejw's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2007

Stan: Niegrający
Świat: Titania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ddevil Pokaż post
Do usług, co złego to ja.

Ddevil
Z kontekstu wyraźnie wynika, że chcesz się z nami podzielić tymi sposobami uzywanymi przez PVP-Mastah. Faktycznie jednak można stwierdzić, że sam się za takiego nie uważasz. W takim razie skąd znasz te "sposoby"?

Ja
Skąd znam takie sposoby? Tu moge śmiało powiedzieć- z doświadczenia. Wiesz, zdecydowanie częściej zawodnik ucieka niż atakuje- stąd może jako-takie ,,doświadczenie

Ddevil
Faktycznie, może zagalopowałem się z tym szczytem. Tak czy owak, wygląda to nieestetycznie i nie pasuje do tego tekstu.

Ja
No- nadal nie moge się z tobą zgodzić, ponieważ nie jest to aż tak zła praca, by dyskryminować ją również za styl

Ddevil
Zamieszczając jakikolwiek tekst na forum, musisz się liczyć z tym, że twoje słowa będą poddawane ocenie i krytyce.

Ja
Tak tak - wszelkie uwagi dotyczące moich artykułów są wskazane, jednak, jak już zaznaczyłem- w odpowiedniej formie. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ostra krytyka trafia mało do kogo - ,,upomnienia" dają zdecydowanie większy efekt

Ddevil
Daj spokój. Jestem bezpośredni i bezpośrednio wyrażam swoje opinie. Moja krytyka nie miała jednak charakteru ofensywnego (o tym zaraz). Nie uważam, aby przesadne słodzenie ludziom wyszło im kiedykolwiek na dobre. Przeczytałem tekst, wyraziłem SZCZERZE swoją opinię, starając się przy tym, żeby była ona konstruktywna (ostra - owszem, nie zaprzeczam - ale konstruktywna). To czy ją przyjmiesz zależy już od ciebie.

Ja
Powiem tak - Twoją krytykę przyjąłem tak, jak przyjąłby ją każdy- z pewną złością. Teraz Ty sie zastanów - czy warto wyrażać swoją SZCZERĄ opinię wiedząc, ze aż taka SZCZEROŚĆ, może być na swój sposób wulgarna? Rozumiem, napisałbym syf, ale w prawdziwym tego słowa znaczeniu - wtedy próbowałbym Cię zrozumieć. Ale w tym przypadku - nie napisałem syfu.

Ddevil
Masz racje. To jest jednak forum, nie szkoła. Ty nie jesteś uczniem, a my nie jesteśmy nauczycielami.

Ja
Masz rację. Dlatego właśnie sie do Ciebie przyj****em po przeczytaniu twoich ,,uwag"

Ddevil
Ja tam jednak jestem zwolennikiem poglądu, że nie licza się chęci, a efekt.

Ja
A ja napisałem ten tekst, by komuś pomógł, nie robiąc w nim żadnych rażących błędów

Ddevil
Myślałem, że mówimy o obronie przed PK, a nie o byciu PK.

Ja
Tak, dokładnie o tym mówimy przez cały czas

Ddevil
Dobrze, ale to miał być twój poradnik, a nie masakrującego ludzi druida.

Ja
Tak, w masakrującym ludzi druidzie natomiast obrazowo zostały przedstawione pewne uzyteczne sztuczki

Ddevil
Dokonajmy analizy mojej krytyki: Używałem mocnych słów (w twoim odbiorze), ale atakowałem tekst, a nie ciebie. W jednym miejscu podważyłem twoje kompetencje, ale był to wniosek wyciągnięty z przeczytanego tekstu.
Ty natomiast, jeździsz sobie po mnie ad persona (twierdzisz, że nei mam rl life, że jestem cwaniakiem, że nie chciałbyś byc podobny do mnie, że mam w****ona ambicję oraz że jestem głupi (poprzez ironiczne wyrażanie się o mojej wiedzy)).

Teraz ochłoń i zastanów się, czyje podejście jest właściwe.

Ja
Hmm, nie jechałeś bezpośrednio po mnie, to fakt, jednak sposób, w jaki oceniłeś mój artykuł mógł jednak uderzyć bezpośrednio we mnie, musisz przyznać. Czemu oceniłem cie ,,od persona"? Hmm, wpływ jakichś emocji, biorąc pod uwagę sposób wyrażania twojej opinii uznałem, że w tym wypadku mogę pojechać ze swoją ofensywą troche dalej. Hmm, może to dlatego, że nie miałem okazji zapoznać się z jednym z Twoich dzieł, przez co nie miałem punktu odniesienia?

Powiem Ci tak - Twoje podejście, z całym szacunkiem, nie jest właściwe. Obrażanie, wulgarne uwagi na temat artykułów, których napisanie dało jakąś satysfakcje autorowi, nie jest dobrym podejściem. W ten sposób można ,,upiłować" zapał wielu ,,pisarzy" - na szczęscie jest to tylko forum, więc nikogo nie powinno to zdeprymować.

Jest jeszcze jedno- Twoja tendencja do znajdywania błędów w każdym zdaniu- czy to pod względem składni, czy treści. To też nie jest dobrym sposobem, gdyż nie jestes nieomylny (chyba że jestes humanistą z wieloletnim doświadczeniem)

Nie powinienneś też liczyć na delikatną reakcję w stosunku do twojej ofensywy. To jest właśnie ,,wku****na ambicja"

No, to tyle

Pozdro

PS sorry, ale nie wiem jak cytowac poszczególne fragmenty

Ostatnio edytowany przez dejw - 24-02-2007 o 23:29.
dejw jest offline   Odpowiedz z Cytatem