Zobacz pojedynczy post
stary 25-02-2007, 03:17   #621
BTIHagen
Użytkownik forum

BTIHagen's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007

Domyślny

Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob"

Stare określenie z "wikipedia"

"Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych."

Teraźniejsze określenia z "wikipedia"

"Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę."

Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!!

MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!!
Jesteś natrętny!!

Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!!
Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!!
Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!!

Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!!
Bardzo bym prosił!!!
No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!!

OK odp i powrót do tematu!!!

Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 25-02-2007 o 03:19.
BTIHagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.