Oiiiii widze, ze rozpetalem piekielko

. Wiem, ze pisze sie satanista.Myslalem w tamtej chwili o szatanie, dlatego napisalem SZatanista, a nie satanista.Jak gadalismy na rlu to mowilem normalnie

.
@Kaldrick :
Cytuj:
Po drugie, ja to widze tak - zamykasz okno zeby nie slyszec problemu. Cos w stylu - niech sobie frajer gwalci nieletine pieski, dopoki nie tknie mojego, lub nie przejdzie na ludzi -.-
|
Jego piesek, jego sprawa. Ruszy mojego pieska, moja sprawa.
Cytuj:
Jesli sie jest satansita, nie sklada sie ofiar. Geez, ludzie, tak ciezko to pojac? Chyba jednak wyklad musi byc -.-
|
W moim znaczeniu byla to lekka przenosnia, fakt, ze niezbyt udana, ale jednak. Chodzilo po prostu o to, ze jesli w ramach takiego czegus robi sie cus na zwierzetach, to jakos sie to przelknie. Ale na ludziach....Moze i mysle zle, ale kazdy ma prawo do zlego myslenia, nieprawdaz?
Lepiej wiedziec bardzo malo, niz nic nie wiedziec. Nie jestem tak obeznany w tych tematach, jak ty

.
Offtopic : sledzu zachorowal, no i chlopak nie ma jak po ciebie pojsc

Az sie mi zalil
@hoomik :
Cytuj:
"ani nie robi rzeczych SPRZECZNYCH z moja religia" - samo wyznawanie filozofii satanistycznej jest juz sprzeczne z religa (ofc mowie o chrzescijanstwie, a zakladam ze wlasnie o ta religie Ci chodzi) i dekalogiem. Chociaz imho nie jest to do konca "rezygnacja" z tej religii. No bo w koncu jezeli jest ten zły (szatan), to musi być też ten dobry (bóg). Jest to jednak swego rodzaju odłam, bo nie czci się tego jedynego prawidłowego boga...
"Ale jesli sklada z ludzi - juz cos mam do chlopaka." - a to juz jest najzwyklejsze morderstwo.
|
Chodzilo mi, ze zawadza o CZYJAS religie.I wcale nie musi to byc chrzescijanstwo. A dokladniej : " jesli zacznie mnie namawiac do czegos, co jest sprzecznych z moja religia."
A mnie guzik obchodzi, czy taki czlowiek wyznaje satanizm, wielobostwo, wierzy w boga-slonce, czy zielonej ludziki albo drzewo.Niech sobie wierzy, jego decyzja. On wie co jest dla niego sluszne, a nie ja. A co do morderstwa - jesli nie patrzymy na religie, podlega to prawu. Jeszcze jedna mala sprawa - o tym odlamie. Z Pisma Swietego "gdy sie jedna owca zgubi, pasterz zostawi swoje 99 owiec, pojdzie szukac tej zagubionej.A gdy ja znajdzie ta zgubiona, zaprosi wszystkich na wieczerze, aby to uczcic. Dla pasterza o wiele wieksza radosc sprawi znalezienie zgubionej owcy, niz powrot z 99 owcami.Tak samo dla Boga o wiele radosniej jest miec w Niebie jednego nawroconego grzesznika, niz 99 sprawiedliwych".Jesli osoba, ktora nie wierzyla w Boga, nawroci sie na jego religie, SZCZERZE, to nie wydaje mi sie, aby Bog go odtracil.
@nightwalker
Cytuj:
Satanista to człowiek zły słyszałem o ludziach ,ktorzy wystapili z satanistow i byli scigani po calym kraju. Satanism to najgorsze co moze byc.
|
Satanisci tak samo mowia o chrzescijaninach. Zalezy po ktorej stronie barykady stoisz. Kazdy wierzy w to, w co chce.
Cytuj:
Napewno niejestes satanista <nie wygladasz mi na takiego>
|
No pewnie, przeciez satanista nie bedzie biegal i krzyczal "JESTEM SATANISTA", na drzwiach nie walnie pentagramu...."Najciemniej jest pod latarnia".
@ i znowu hoomik :
Cytuj:
Afaik wszechświat powstał dzięki Wielkiemu Wybuchowi. A jeżeli przed WW nie było wszechświata, to może oznaczać, że nie było niczego - a jeżeli nie było niczego, to nie było też boga (?).
|
Jesli jestes chrzescijaninem, powinienes wiedziec, ze Bog pisze sie z duzej litery, nawet znajac ortografie (imie).Po drugie, skoro Bog jest wszechmocny -skad wiesz, czy on nie zrobil tego wielkiego wybuchu? (btw to powinno byc z malej literki...). Tez dziwne - wg ciebie wielki wybuch "zrobil" Boga? Kmh....
@Rincewind :
Cytuj:
czyli uwazasz ze jak ktos zabija zwierzeta to dobrze? nie wiem czy masz jakies zwierze ale watpie czy jakbys mial jakiegos pupila to chcialbys zeby ktos zlozyl go w ofierze. dla mnie zabicie zwierzecia jest taka sama zbrodnia jak zabicie czlowieka.
|
Nie, wcale tak nie uwazam. Kazde organizm ma prawo do zycia, nawet jesli jest bakteria chorobotworcza. Ale chyba lepiej zabic jakies zwierze, niz czlowieka? Co wybralbys, aby zabili np wrobla, czy przechodnia, ktorego w ogole nie znasz? A dla mnie zabicie czlowieka NIE jest rowne zabiciu zwierzeta...Btw tak, mam zwierze - szynszylka. I wolalbym, aby on zginal, niz mialby zginac jakis czlowiek, np ty?
Dziekuje za uwage