Cytuj:
Wiesz co Baron... wiara w potęge czlowieczego rozumu to ateizm (chodz ateizm to nietylko to, albo wogole co innego po atiezmow jest tyle ile ateistow)
|
Ateizm to aitezm, poza tym, ze ateisci to nie wierzacy, to ta filozofia (czy moze droga zycia) nie jest sprecyzowana, wiec nie mozna jasno powiedziec, ze ateizm == wiara w potege czlowieka. Satanizm racjonalny natomiast ma pewne spisane podstawy, aby mozna bylo jakos go sklasyfikowac.
Cytuj:
Wiec sadze ze opisany przez ciebie "twoj" satanizm to nic innego jak ateizm w bardziej chaotycznej formie
to mi sie niepodoba zbytnio, ale grunt ze nierobisz tych zabojstw i okropnych rzeczy (zabijanie itd.) reszta to juz twoja sprawa
|
To nie jest "moj" satanizm, to jest ogolnie "naukowa" doktryna satanizmu. A ja satanista nie jestem...
Cytuj:
kiedys spotkalem wlasnie tagiego chaotycznego ateiste byl dwa lata starszy odemnie (16 lat) on powiedzial ze, tak jak ty nielubi zasad ani zadnej religi. powiedzial ze to nie dla niego i wogle woli krzyczec ave satan i byc wolnym.
Lecz podslychalem jak gadal ze swoim kolegom, ktory zalil sie naszemu bohaterowi, ze wkurzaja go "babcie w opierwszych rzedach kosciola", za to nasz chaotyczny ateista odpowiedzial:
- "Jak bede stary tez bede chodzil do kosciola jak te babcie. Nic wkoncu niemam do stracenia" mniej wiecej to tak brzmiało
Niewiem jak bedzei z tobą ale opowiedzialem wam ciekawa historie.
|
Nie jestem chaota, nie chodze do kosciola, i chodzic do kosciola nie bede. On nie ma nic do stracenia, ja nie mam nic do zyskania - and that`s all ~
Ivul BK
Over and out...