Temat: Sataniści??
Zobacz pojedynczy post
stary 24-09-2004, 15:43   #23
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Wiesz co Baron... wiara w potęge czlowieczego rozumu to ateizm (chodz ateizm to nietylko to, albo wogole co innego po atiezmow jest tyle ile ateistow)
Ateizm to aitezm, poza tym, ze ateisci to nie wierzacy, to ta filozofia (czy moze droga zycia) nie jest sprecyzowana, wiec nie mozna jasno powiedziec, ze ateizm == wiara w potege czlowieka. Satanizm racjonalny natomiast ma pewne spisane podstawy, aby mozna bylo jakos go sklasyfikowac.
Cytuj:
Wiec sadze ze opisany przez ciebie "twoj" satanizm to nic innego jak ateizm w bardziej chaotycznej formie
to mi sie niepodoba zbytnio, ale grunt ze nierobisz tych zabojstw i okropnych rzeczy (zabijanie itd.) reszta to juz twoja sprawa
To nie jest "moj" satanizm, to jest ogolnie "naukowa" doktryna satanizmu. A ja satanista nie jestem...
Cytuj:
kiedys spotkalem wlasnie tagiego chaotycznego ateiste byl dwa lata starszy odemnie (16 lat) on powiedzial ze, tak jak ty nielubi zasad ani zadnej religi. powiedzial ze to nie dla niego i wogle woli krzyczec ave satan i byc wolnym.
Lecz podslychalem jak gadal ze swoim kolegom, ktory zalil sie naszemu bohaterowi, ze wkurzaja go "babcie w opierwszych rzedach kosciola", za to nasz chaotyczny ateista odpowiedzial:
- "Jak bede stary tez bede chodzil do kosciola jak te babcie. Nic wkoncu niemam do stracenia" mniej wiecej to tak brzmiało
Niewiem jak bedzei z tobą ale opowiedzialem wam ciekawa historie.
Nie jestem chaota, nie chodze do kosciola, i chodzic do kosciola nie bede. On nie ma nic do stracenia, ja nie mam nic do zyskania - and that`s all ~
Ivul BK
Over and out...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem