Temat: Sataniści??
Zobacz pojedynczy post
stary 24-09-2004, 18:13   #28
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

I tu sie pojawia potega tego forum. Gadka o rzeczach, ktore sa interesujace i/lub poruszajace wazne tematy, a nie "gdzie leciec ze skillami..."

Coz, wyliczanke czas zaczac.Zacznijmy od hoomika :

Cytuj:
od zawsze wiedzialem, ze oni tam kazda okazje do urzadzenia biby wykorzystuja
ROTFL!! Jak to przeczytalem, to normalnie walnalem bania w blat xD

[quote]
"Jesli jestes chrzescijaninem" - a co, jesli nie jestem...?
[quote]
Jesli nie jestes - niektore argumenty nie moga w ciebie trafic, ot co .

Cytuj:
slowo "bog" nie jest imieniem, ino dla chrzescijan nabiera jakiegos specjalnego znaczenia. Zauwaz, ze np. egipski bog piszesz juz z malej litery, a to w koncu jest dokladnie ten sam wyraz...
A dupa. "Bog" jest imieniem Boga, ktory wg chrzescijan stworzyl swiat. A co do tego specjalnego znaczenia - fakt.Jednak np "Ra" (egipski bog) napisze z duzej literki, a nie "ra". Zasady ortografii.

Cytuj:
no jezeli jest taki wszechmocny, to po jaka cholere robil ten WW? I to sie akurat pisze z duzych liter
Tak samo jest z dinozaurami. Ortodoksyjni Zydzi powiedza, iz Bog stworzyl szkielety dinozaurow po to, aby sprawdzic wiare w Boga, oraz Swiete Pisma, a nie jakies tam dinozaury.Tak samo moze byc z Wielkim Wybuchem .Btw. fakt - pisze sie duzymi literami, pomylka.

Cytuj:
ech, ja tu sie tak rozpisuje, a ty nadal nie kumasz o co mi chodzi... wg mnie boga _nie_ ma, a co za tym idzie, nie mogl go zrobic ani wybuch, ani na odwrot...
Jesli nie ma - coz, ty myslisz jak uwazasz Przeciez nie bede cie nawracal...Po prostu, nie wiedzialem, ze jestes ateista .

Kolej na Kaldricka :
Cytuj:
Ciezko zeby mnie odtracil ktos, kogo nie ma...
Katolik powie cos innego, zalezy w co wierzysz.

Cytuj:
Natomiast chrzescijanie - nie. Nie byli tolerancyjni w sredniowieczu, nie sa tolerancyjni i teraz - co z tego, ze sa tacy ludzie jak Papiez, skoro chrzescijanstwo dalej jest religia fanatykow? O ile wiecej zabojstw jest na podlozu religijnym (swiete wojny etc.) niz "satanistycznym"? Ehhh....
Tak, co do sredniowiecza, nie moge zaprzeczyc.Ale brak tolerancji jest w kazdej religii. Ja tam nic nie mam do wyznawcow innej wiary.Czemu mialbym miec? Pozatym nie myl pojec - Dzihad (czy jak to sie tam pisze), czyli swieta wojna, jest w islamie, nie chrzescijanstwie. A krucjaty - byly to wyprawy do nawracania niewiernych (przy pomocy sily), a nie swiete wojny.W islamie bodajze, podczas swietej wojny, ten ktory NIE zginie za swoja wiare, nie trafi do islamskiego nieba.

Cytuj:
o naukowo rzecz biorac przed Big Boom nie bylo nic. I nie, Wielki Wybuch sie pisze duzymi literami.
Coz, mam nie mieszac religii z nauka?
Z naukowego punktu widzenia nie ma tez Boga, Szatana, Buddy i innych. Tak samo jak nie ma UFO (na razie tego nie udowodniono).Jesli juz gadamy na temat religii, nie mieszajmy w to spraw naukowych.
Cytuj:
Mamy zupelnie inny system wartosci, niestety.
Kazdy ma do tego prawo . Ja tam bardziej cenie zycie czlowieka niz zwierzeta, chociaz mozna sie klocic.Wszystko zalezy od twojego punktu widzenia.
Cytuj:
Czyms..ROTFL, wysokie masz o mnie mniemanie, skoro rownasz mnie z przedmiotami. Tak, jestem ateista.
A mowiles, ze byles katolikiem, ale ci sie nie podobalo i zostales ateista A, ze chlopak sie pomylil miedzy "czyms" a "kims"....Wcale nie znaczy, ze ma niskie mniemanie o tobie.
Cytuj:
Kewl~ Niech zgadne -jestes kumplem Nekro(fila~) i Sledza?
Nie, nie jest. Mialem zamiar sie z nim spotkac, ale jakos nie wyszlo . Przeciez nie wszystkie osoby z Wrocka musza mnie i Sledzia znac Przeciez Wieszok jest z wrocka, dokladniej z krzykow, podpalacz (fenix) tez. Viss Rivia i inni....Kupa osob.

Przejdzmy do djkutera :
Cytuj:
Pewnego razu dzieciaki znalazły u nas w lesie pentagram składający się z drzew. Na drzewach były powysisywane różne satanistyczne symbole i hasła. Póżniej przyjechała polecja i zniszczyła to i powycinała drzewa. Sprawa ucichła, ale po kilku latahc był pożar lasu. Gdy szukano powodu to natrafiono na miejsce po pentegram i kartkę z napisami, że zniszczą to miasto i różne takie.
Co wy o tym sądzicie??? Bo ja odkryłem ostatnio polankę z pentagramami na drzewach!!!
Uwazam, ze jest to wkret. Jesli naprawde to dzialoby sie - napisalbys to na poczatku tego tematu, a nie dopiero teraz.A jesli juz to jest prawda, sa dwie opcje : 1) ktos u was w okolicy jest wyznawca satanizmu 2)jakies glupie dzieciaki sie bawily, bo to temat "na topie". A jesli mieliby niszczyc miasto - co to, armia satanistow powstala? Przeciez jest policja, w wyjatkowych przypadkach wojsko. Ludzie tez potrafia sie bronic...Pozatym pentagramy nikomu nic zlego nie zrobily (btw popatrz jak sa one narysowane - gwiazdka, 2 gwiazdki po srodku, 2 gwiazdki na dole - jakies gowniarze sie bawily).
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem