Zobacz pojedynczy post
stary 28-02-2007, 16:00   #224
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marciniek
Tzn ile?
A po 2 nie zgadzam się ponieważ nie podałeś lvlu knighta, który również przekłada się na średnią.
Nie wiem jak ty ale ja jak biore wh w lape i jade 90 sorcem to mam takie same hity jak 8 sorcem. Wedlug mnie lvl nie wplywa na srednia. (oczywiscie pewnosci w 100% miec nie moge bo nie znam wzorów stosowanych przez cipsoft ale tak mi sie wydaje)

Kalkulator na encyclopedia tibia (moim zdaniem najlepszy) podaje średnią z visa dla 35 lvl sorca z 30 mlvl równą 72 hp. Nie mam obecnie sorca na tym poziomie ale jestem skłonny się zgodzić że to prawidłowa średnia. Z obserwacji mojego kolegi knighta który ma skille po 91 podczas wspólnych huntów na dragach obliczyłem, że jego średnia z d-lance (niestety nie posiada lepszej broni) wynosi ~75 hp uwzględniając oczywiście wszystkie chmurki i gwiazdki bo bez tego obliczenia nie mialyby sensu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kanaretto
Wiesz ze sie z toba zgodze ale taki sorc dlugo z visa nie pobije a knight moze 2 dni lac co chce ... (Licze ze sorc ma 3 + bp Manasow i bije z woi czyli paredziesiat minut expienia)
Takie porównanie (broń knighta vs vis sorca) jest bez sensu ponieważ knighci mogą używać run, a wtedy ich średnia jest znacznie wyższa. Ale jak już się uparliście na tą broń (że knight expi TYLKO z broni) i darmowe expienia to niestety knight nie wychodzi na nim zbyt dobrze.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem