Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BTIHagen
Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!! 
|
Raz: Gwoli ścisłości... "Aladar", nie "Aldar".
Dwa: lol ja tak z nudów... na studiach nie mam co robić a ludziom sie pomoc przydaje nawet w (bez urazy) nawet bzdetnych sprawach... czemu tak to ująłem? już tłumaczę: Tibia jest GRĄ!!! Poradnik i owszem jest przydatny, ale dla mnie to rozrywka, zajmuję się dużo poważniejszymi sprawami, w końcu ma się te 22 lata, nie?
Praca pracą, gra grą... ale jest pewien odsetek społeczeństwa, dla którego ta gra stała się światem rzeczywistym. Dla tego ująłem to tak jak ująłęm, przy czym nie mam żadnych wontów ani niczego do strony, gry, itp... tylko mówię (piszę), że SĄ LUDZIE, KTÓRZY TRAKTUJĄ TĘ GRĘ JAK DRUGIE ŻYCIE A NIE POWINNI, BO TO JEST TYLKO GRA!!! Z caŁym szacunkiem dla twórców! Grałem w Baldura 1 i 2, właśnie się przegryzam dorywczo przez never wintera, grałem w Eil island i całą furę innych RPG (takich typu mistrz gry i graczy, kostki k4, k6, k10, k20, karty postaci, WARHAMMER, D&D nawet nie wspomne, bo dużo tego mam za sobą

)zawsze sobie myślałem: "A ciekawe czy w necie wypaliłby pomysł na stworzenie takiego wirtualnego świata gry jak np zapomniane krainy Forgotena, jak np Baldur's Gate"
oczywiście to by nie przeszło, ale Tibia wystarcza aż nad to! Dla czego?
oto i odpowiedź: niektórzy ludzie tudzież PK są nadwyraz wQr*@#%$&y.
gra nie nudzi się (chociaż z czasem może), bo jest kontakt z innymi ludźmi! jakbyśmy grali przez sieć z NPC to tibia szybko zmierzłaby sie każdemu, bo poco grać przez neta z komputerem. można w domu bez neta i efdekt ten sam, no ... może lagów by nie było, a tak... masz kontakt z innym homo sapiens (lub homo debilos) i właśnie TO jest w tej grze plusem, który jest jej największym atutem. Quake, Conter, WarCraft to już nie to samo. nawet tak popularny w StarCraft-a nie gra w ciągu jednej chwili co w tibie na jednym świecie ( chyba, że przez sieć - znaczy się ludź vs ludź ).
inaczej:
komp vs komp - nierealne (chyba)
ludź vs komp - szybko się nudzi
ludź vs ludź - już jest ciekawie
ludź vs reszta_świata = Tibia i szybko się nie znudzi (wciąga jak bagno)
i znowu zacząłbym poruszać temat uzależnienia od gier komputerowych ale to ma być PORADNIK! a nie terapia szokowo - klikowa!
złużcie propozycję to może nawet z tego referat napiszę, ale na pewno NIE TU.