Zobacz pojedynczy post
stary 01-03-2007, 19:38   #16
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager
Nie, Nie wiem czy wiesz, ale na poczatku byla calkowicie inna koncepcja HD:FE, mianowicie:
-Swiat okupowany przez obcych, wykorzystywany do wydobycia specjalnego surowca niedaleko jadra planety - A'ka "Bitwa o Ziemie", tylko ze ludzie nie brali tu udzialo jako zakladnicy - tania sila robocza, tylko jako pasozyty do wybicia.
-rok ok. 2100
-Inne jednostki - futurystyczne, tutaj masz realne, one istnieja w dzisiejszych czasach. Np. Ten Helikopter to MH-53J Pave Low III, Helikopter uzywany przez Marynarke stanow Zjednoczonych.
Nie rozumiem, czemu to piszesz. Co to ma do postu mojego lub Nadrilla? Oprócz tego, że zaznaczyłeś, że to nie przyszłość?
Cytuj:
Co do efektow specjalnych, masz tam 2-3 efekty specjalne na 11 fotek... nie jest to duzo... . Rozumiem jakby te wszystkie 3 efekty zajmowaly caly "ekran", ale tak nie jest.
Inna sprawa, że te efekty są dość tandeciarskie. Niby wielki wybuch, niby popis światłami, a już np. drzewa i postacie nie rzucają cieni.
Cytuj:
To czy grafiki pasuja czy tez nie, to nalezy do nastawienia do danego gatunku opowiadania(?) .
Jesli lubisz Sci-Fiction, to nedzna grafika Tibijska ci nie przeszkodzi.
Jesli maniaczysz MMORPG'i by mordowac w swiecie Fantasy hordy zlowrogich kupek cyferek (czyt. potworkow) ... no coz... nie moja wina, ze istnieje mala ilosc gierek MMO w Sci-Fiction albo Nowozytnosci.... i to ze przywykles do tego, iz wszelkie twory na kompie, to sa Fantasy, Sredniowiecze.. badz tez inne pierdolki.
Ale Tibia z założenia jest fantasy, prawda? Żeby mieć sci-fi, musisz zrobić nowe sprity. A jak robisz wszystkie grafiki od zera, to już lepiej będzie chyba zrobić właśnie komiks internetowy. A dlaczego nie zrobisz komiksu, a? Bo komiks z taką fabułą i w takich klimatach będzie bardzo miałki, wszyscy będą na nim wieszać psy. Za to tutaj, na forum takiej, bądź co bądź, niszowej gierki, jak Tibia, ludzie mają mniejsze wymagania (IMHO ogólny poziom fejków jest bardzo niski), więc cię okrzykną 'królem fejków'.

Aha, coś jeszcze - zabijanie potworów w uniwersach fantasy to maniactwo, ale wszelkie Ogame'y itp. są normalne, hę?