Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza
Nie rozumiem, czemu to piszesz. Co to ma do postu mojego lub Nadrilla? Oprócz tego, że zaznaczyłeś, że to nie przyszłość?
Inna sprawa, że te efekty są dość tandeciarskie. Niby wielki wybuch, niby popis światłami, a już np. drzewa i postacie nie rzucają cieni.
Ale Tibia z założenia jest fantasy, prawda? Żeby mieć sci-fi, musisz zrobić nowe sprity. A jak robisz wszystkie grafiki od zera, to już lepiej będzie chyba zrobić właśnie komiks internetowy. A dlaczego nie zrobisz komiksu, a? Bo komiks z taką fabułą i w takich klimatach będzie bardzo miałki, wszyscy będą na nim wieszać psy. Za to tutaj, na forum takiej, bądź co bądź, niszowej gierki, jak Tibia, ludzie mają mniejsze wymagania (IMHO ogólny poziom fejków jest bardzo niski), więc cię okrzykną 'królem fejków'.
Aha, coś jeszcze - zabijanie potworów w uniwersach fantasy to maniactwo, ale wszelkie Ogame'y itp. są normalne, hę?
|
Co to ma do postu Nadrilla ?
Pomysl logicznie, jesli na poczatku koncepcja fake'a byla zupelnie inna, to i grafiki i inne rzeczy byly robione specjalnie w daleka i odmienna przyszlosc - nie nadaja sie wogole ! Bo co ? Ruscy beda jezdzic czolgami z wyrytymi, krystalicznymi runami na lewitujacych czolgach ? Chyba Cie pogielo... czolgow zrobilem chyba 3 + 4 pojazdy latajace, Akcesoria obcych, ich jednostki i wiele innych...to jak myslisz ?
A czy ja mowie o grach Via www , jakim jest ogame ?
Moze pogadajmy o Eve ? o PlanetSide ? o Anarchy Online ? o Fallen Earth ?(jest taka gra) o Face of Mankind ?
Co do komiksu...
Daj mi tablet to zrobie, myslisz ze chce mi sie rysowac myszka, uwzgledniajac szczegolowe rysy twarzy dla kazdej osoby ? NIE !!!!!!
Rysuj sobie myszka jak jestes taki madry, to dowiesz sie czemu !
Co do Efektow i Cieni, jak chcesz robic fake z cieniami, to mozesz go robic, ale albo bedziesz musial siedziec 3-4 godzinki dziennie, by wydac go, albo 1 godzinka dziennie i wydasz 1 odcinek raz na rok. Efekty ? A czy sa jakies tu bardziej wymagajace rzeczy w tym odcinku ? Wybuch z pocisku artyleryjskiego ... to ma byc pewnie eksplozja wywolujaca erupcje ziemi, jadro ziemskie powiekszylo sie tak, ze magma wylewa sie hektrolitrami, Drzewa zamieniaja sie w swiecaca krystaliczne COSIE, Spada desz meteorytow ?
Chyba cie pogielo ... To nie magia , to zwykla eksplozja z artylerii malego konta (czyli malego zasiegu, takowa jest wlasnie M119A1 105mm) ...
No coz sie mozna spodziewac od osob, ktore nie widza czego chca.
@Str4t0s:
We flashu by nie wypalilo to zbytnio

Krotkie ? Bo to taki troche wstep, wprowadzenie bohatera/bohaterow, i wydane na polecenie kogos, bo juz mnie meczyl.
Kiedy bedziesz ? Zobaczysz ^^ .