Zobacz pojedynczy post
stary 02-03-2007, 23:41   #193
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liper Pokaż post
Człowieku ty mielisz tu wszystkich.Grales tylko sorcem i nie widzisz potrzeby zmian -.- typowy polak przez takich jak ty byly 3 rozbiory -.-
Chłopczyku, cieszę się że wiesz iż były aż 3 rozbiory. Gz dla Ciebie. Ale co moją rozbiory do mojej wypowiedzi to zapewne wiesz tylko Ty.
Ale postaraj się czytać ze zrozumieniem, ok?
1. Czy gdziekolwiek powiedzialem ze gralem tylko sorcem? Ja osobiscie nie widze tu tego. Nie grałem tylko palladynem, więc dałem propozycje. Zastrzegłem sobie ze akurat tą profą nie grałem, więc mało wiem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez schanelia Pokaż post
Ale brednie. Zalozmy ze knight expi na dragach bo tak robi wiekszosc 100+ lvli. Na draga idzie knightowi srednio 1 UH na 100 lvl a zeby wbic 101 to potrzebuje 485200 expa. Dragon to 700 expa więc teraz sobie policz: 485200/700=693 dragi=693 uhy*175 gp=121k! A sorc traci na draga średnio 2-3 mf czyli 110-165 gp a więc mniej niż knight. Jedyna zaleta knighta to to że pada rzadziej od sorca bo jakikolwiek lekki lag to sorc się przeważnie składa stojąc na wprost smoka.
Tobie także gratuluje. Potrafisz obsługiwać kalkulator
No ale z pomyślunkiem tez nie dobrze. Na kalkulatorku wszystkiego nie sprawdzisz. Drag z łapy nie bije mocno, a powinno się stać wylącznie na skos. Kłopotliwe jest tylko gdy drag ucieka. Wtedy najlepiej dobic z HMM, by nie narazac się na Wave. Strata HP od Draga jest najczęściej z Fireballa.
Mowisz o kinach lvl 100+; otóż taki kina ma juz zazwyczaj SCA/SoV'a i skille min 85/85. Zatem srednio schodzi 1 UH na 2 Dragi. Co redukuje Twoje domniemania cenowe o polowe. Dodatkowo jak juz powiedzialem gdy ma siowera wydatki na UH spadaja do minimum.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez schanelia Pokaż post
Dodatkowo, gdy sorc posiada blokera, wydatki na mf są minimalne.
Tak, ale rosną wydatki na UH kiny.

Starasz się za wszelką cene porównać te 2 profesje. Kina i Sorc. Każda jak zapewne wiesz ma swoje wady i zalety. Ich wymieniać nie będe, od tego jest masa innych tematów.

Pzdr

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline