Tak zgadzam się z założycielem tematu. Takie coś powinno być wprowadzone jak najszybciej do Tibii. Przy zakładaniu powinno się pisać historię w JĘZYKU Anglieskim (nie było by już wrednych nieznających angieslkiego ludzi ... sry jak uraziłem ... ). Imiona niemogly by być GŁUPIE i z czasów WSPÓŁCZESNYCH ... ostatnio mnie wkurzył na Galanie dopisek (tak jak Del'torro) Ziomek. Chyba około 3-4 osób miało taki dopisek... aż mnie krew zalała jak to zobaczyłem (niewiem czemu

). Tak jak było mówione... porozumiewanie się wyłącznie w języku ANGIELSKIM i to Średniowiecznym czyli nie żadne Hi (no ... mogło by być ale mniej ) oraz Yo lecz Welcome, Hello Sir i takie tam. Niemożna by było wysyłać postów krótszych niż 5 zdań ! (nie było by głupich spamów). Test na początku wejśća na świat... no ale jaki miał by być ? tego niewiem

.
Co do więziena ... tak powinno być ! na wyspie... powinny być cele itp (tak jak w więzieniu średniowiecznym ... czyli lochy). (jeśli cel zabraknie (a by było coś koło 500 :O ? ) to by poprostu który łamie regulamin będzie skazany na prace społeczne.... czyli np. Powrót na rooka

na określony czas i niemożę wychodzić za miasto (lepsze to niż więzienie

) ale także niemógł by używać żadnych specjalnych okien tzw. Chatu . Tylko do przyjaciela i to tylko raz na 30 sekund (tak jak w więzieniu). Człowiek który złamał regulamin tracił by cały eq (chowany do dp jest) i szedł by "goły i wesoły" do więzienia lub na rooka (wypuszczany po 7 godzinach... max 1 godzina dziennie... czyli 7 dni by tam siedział). W więzieniu by był taki jak by park... coś w rodzaju wybiegu dla więźniów w dzisiejszych czasach. Tam by sie spotykali... aha... 1 godzine dziennie można by być na tym wybiegu i porozmawiać co się dzieje na świecie... nigdzie indziej by sie niedało rozmawiać.
W świece takim także powinno się JEŚĆ !!! obowiązkowo.. czyli jak ktoś długo niebędzie jadł lub PIŁ wody to może umrzeć. Niebyło by na postaciach (które zginom przez kogoś) napisanego Imienia przez kogo została ta postać zabita (to chyba było na tibianews.net w artykule "Inferna"). Oraz tryb chodzenia i biegania, były by wtedy punkty wytrzymałości (nie chodzi mi o hp) czyli jak się wyczerpią to trzeba poczekać ... lub napić się wody żeby szybciej zregenerowało. Tak jak w Ultimie na niektórych shardach powinno się odejmować z ... powiedzmy 2% expa za naruszenie regulaminu, jeśli powtórzy to się 3 razy osoba idzie do więzienia.
Tak według mnie powinno wyglądać to

.