@Up
Jeśli przy przekleństwie będzie rzeczownik to używasz "epitet" w dobrym tego słowa znaczeniu (epitet to związek przymiotnika z rzeczownikiem).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
@topic,
Taka jest prawda, że "lepsze" ma zawsze przesrane ze strony większości "gorszej".
Nie będę tu animizował kto jest tym lepszym i kto gorszym, bo mnie potem zabijecie.
|
Wyręczę Cię: "gorsi" to tzw. Elita Wannabe (z Panią K. na czele).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
PS.
Nadawanie cech ludzkich/istot żywych słowu "lepsze" to personifikacja czy animizacja? Teoretycznie to zwierze też może mieć przesrane, tak jak człowiek, więc chyba to animizacja?
|
A spróbuj nadać słowu "lepsze" cechę ludzką. : P
Z definicji wynika, że personifikacja to nadawanie przedmiotiom martwym cech ludzkich (czajnik zakochał się w joey'ju), a animizacja to nadawanie przedmiotom martwym cech zwierząt (czajnik poszedł wpizdu), które nie posiadają cech typowo ludzkich. Rozumiesz już różnicę?
EDIT:
Wybacz, kurwa, że chciałem pomóc. Ostatni raz Ci wytłumaczę i milknę: Zadałeś pytanie
"Nadawanie cech ludzkich/istot żywych słowu "lepsze" to personifikacja czy animizacja?" Zatem, nadawanie słowu "lepsze" cech ludzkich to
personifikacja, a nadawanie temu słowu cech istot żywych (nie typowo ludzkich) to
animizacja. Podałem definicję tych dwóch słów i w definicji (tej co podałem) jest napisane
"przedmiotom". Jak ze słówka "lepsze" zrobisz przedmiot chciałem się dowiedzieć pisząc
"A spróbuj nadać słowu "lepsze" cechę ludzką.".
Ktoś tu jest głupi czy to tylko moja pochopna opinia po przeczytaniu Twojego posta?