Temat: Iridia part 2
Zobacz pojedynczy post
stary 06-03-2007, 13:14   #2017
Elevarm
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2005

Domyślny

Dzięki, Naro. Ująłeś wszystkie najważniejsze problemy w całość.

Pierwsze plany dotyczące PoI pojawiły się już w styczniu, pamiętam jak rozmawiałem o tym z Laubau, Nolinem i Firenzem. Sam zasugerowałem aby iść tam całym serwerem, a więc tak jak to napisałeś. Wtedy były tylko plany, nie rozmawialiśmy o szczegółach. Później przyszedł luty, nie miałem netu, online byłem tylko gdy Rast nabijal 100 i raz jeszcze pod koniec miesiąca z obowiązku. Wiedziałem że Arc planuje już PoI i wiedziałem że beze mnie nie ruszą. Dlatego kiedy 1 marca założyłem spowrotem net i zalogowałem się, Chea, Firenze i Laubau od razu zabrali się za organizowanie PoI.

Nie chce żeby ktoś myślał że jestem "super" albo coś takiego, beze mnie przecież PoI też jest wykonalne. Tylko że jednym Iridyjczykiem który na teście wykonał quest oprócz mnie jest stary Huxy/obecny Thalic, ale on poprostu szedł za tłumem... Chea powiedział mi, że beze mnie team nie pódzie na PoI. I dochodzimy do sedna sprawy. Jestem w stanie coś zrobić. Kompromis jest możliwy, a sam mogę się podjąć tej misji zjednoczenia.

Pojawia się tylko jedno pytanie - co da ten wysiłek i jaki będzie jego cel? Nie do końca jest tak że nie obchodzi mnie Iridia, w pierwszej kolejności obchodzą mnie przyjaciele i Zen. Teraz, kiedy wróciłem, dzięki pewnym zmianom jestem w stanie zrobić więcej niż poprzednio, więc robie co mogę. Nikt z tych którzy powinni być zaintersowani PoI nie skontaktował się ze mną, nikt nie próbował mnie nakłonić do poszerzenia teamu oprócz Ciebie teraz. Wiem jaka była reakcja na PoI tych których pominięto, daleko było do "zjednoczenia". Ostatnie słowa Bezoka do pewnych Zenów ostatnimi czasy również oddalają szansę na wspólny PoI. Sianie nienawiści i obnoszenie się bazowane na zazdrości rozbija zamiast łączyć. PoI to quest dla całej elity serwera, te 4 pokoje które otwiera każda profesja to pewnien symbol... Naprawdę łatwo zauważyć czego...

Oba obozy na Iridii - z wyłączeniem Zenu - się nienawidzą i moim zdaniem oba nie tak bardzo chcą zrobić PoI, ile chcą żeby ci drudzy tego nie zrobili. To kolejne potwierdzenie teorii, że jeśli Everanor nie poprowadzi teamu, to PoI na Iridii będzie długo zamknięte...

Online jestem co dzień przed spaniem, między 22 a 24. To forum przewiduje funkcje prywantnych wiadomości. Nie będę robił nic na siłę. Reszta w Waszych rękach.
Elevarm jest offline