Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zoliax
Odpowiedź jest prosta. Avenger. Liczy się def tylko lepszego przedmiotu, więc jest lepszy od MMS... Jednak to też są tylko domysły. Tak jak to(niektórzy tak twierdzą, osobiście nie mam zdania... wiem tylko, że fighting ma udział przy blokowaniu uderzeń, przynajmniej, gdy nie mamy tarczy), że gdy nie mamy tarczy to nasza szansa na blok zależy od fightingu, nie shieldingu. Nie rośnie nam shielding, ale teoretycznie nie potrzebujemy go.
No! I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%... Cóż, nie pokażę nikogo kto nie ma AoLa trzymając Avengera, ale wszystko się może zdarzyć. ;] I chyba Avenger jest lżejszy od toporka i tarczy, nie?:>
|
majac avengera blokniesz 1 potworka 2 juz beda przebijac sie
22:13 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30).
It weighs 99.00 oz.
You feel the power of this mighty axe.
majac to w lapie i mms'a moge wziasc na siebie 2 behemoty nie martwiac sie ze baty dostane, tak samo w huncie 2 zerkow nie blokniesz bo hity 100+ wejda
2 reczne bronie dla mnie zawsze byly marne ale jesli potrzebujesz duzo atk i walisz swordem a sova jeszcze nie masz to avenger to suuuuuper bron
a co do popularnosci sword/axe/club to sword byl jest i bedzie najpopularniejszy bo cipy dodaja do niego najwiecej nowosci i to ciekawych jak pharaoh czy avenger, ruthles axe... n/c
jesli poszukujesz broni dobrej od niskiego lvl bierz sword najpopularniejsy latwy do zdobycia i duzo ciekawych propozycji i mozliwosci
jesli chcesz miec najlepszy atk i obrone na wyzszym lvl bierz axe i mecz sie caly czas z fire axe bo d lance to zlom....
a jesli jestes entuzjasta rozwalania potworom glow to bierz cluby i jedz na arcane staffie oraz modl sie by cipy dly jakis fajny staff 1 reczny
Nie potwierdzam danych ktore tu zawarlem od pol roku czekam az GM odpisze na proposal o zmianie manuala i wytlumaczenia w nim jaki na walke ma wplyw stylu walki i jak sie zachowuje postac z tarcza i 1 reczna bronia a 2 reczna bronia
Hail Black Company