Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maryan
Zapytam jeszcze o te runki Mwall. W Jaki sposób miałyby mi one pomóc. Rozumiem, że mogą spowolnić pościg w wąskich miejscach ale równie dobrze sam mogę zostać strapowany w takim wąskim przejściu.
Niestety upewniam się w przekonaniu, że po prostu moja śmierć musiała nastąpić, wcześniej czy później...
|
Nie znasz potęgi mwalla
Nie musi być on wykorzystywany tylko w wąskim przejściu... Na otwartej powierzchni też nieźle działa (pod warunkiem że grasz od tibii 7.5 lub starszej)
Kiedyś, kiedy ćwiczyłem PvP z kumplem (tak, tak 15 k na lmmy ;P) nauczyłem się przynajmniej trochę wykorzystywać poty i m-walle przy ucieczce... Znajomość terenu także jest niezbędna (pamiętam jak 43 msem ucieklem dwom ~50 rp... było to w kopalni 'labirynt'

... Odpowiednio wykorzystane ~6 mwalli sprawiło, że bez teleportu(tego z białym napisem) znalazłem się w świątyni ;P tylko dlatego, że nierozważnie weszli razem w pewien korytarz )
@edit:
Przy ucieczce pamiętaj że Twoja postać jest tylko garstką pikseli i zachowuj zimną krew - nie panikuj...Gdy przeciwnik popełni błąd - wykorzystaj go... Nawet jeśli - lepiej jest paść w ładnym stylu, z powodu braku runów (nawet przy aolu) niż dla oszczędności czasu i pieniędzy...