Zobacz pojedynczy post
stary 14-03-2007, 21:22   #491
poo man
Użytkownik Forum

poo man's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez semiliren Pokaż post
Mam dwie strategie:
1.Monk(albo dwa...ja chodze z jednym)+volcanic/quagmire rod, jak duza grupka piratow to z visa(a jak baaaardzo duzo to GFB ). Wychodze na plus, exp:15-20k/h, loot o wiele ciekawszy niz z tombow. Zawsze moga poleciec pirackie "akcesoria".
Gdzie? Nargor... (nie wiesz jak zrobic questa zeby tam wejsc to poszukaj na http://tibia.erig.net/Main_Page).
2.Solo...Quagmire/volcanic rod+vis...Luruje w miejscach gdzie jest piratow powyzej dwoch. A jak za duzo zluruje(3 lub 4+) to GFB...Zalecam wziac minimum 1 bp manasow(zalezy od dlugosci hunta ).
Tez, o dziwo, wychodze na plus, exp:20-25k/h , loot: tak jak w punkcie pierwszym (zalezy od szczescia ).Bym zapomnial: bez monka to mozesz po calym Nargor chodzic...

Duzo expa idzie tez na tarantulach i slime, ale malo kasy...
Ostatnia mozliwosc expienia na Nargor to pirate ghosty(jesli wezmiesz "troche" bp manasow to exp zajebiscie szybko leci, jak bedziesz mial szczescie to poleci red robe)

@ Edit: Gz wszystkich awansikow
Jezeli zadowala Cie expienie gdy wyciagasz max 20-25 k /h to moim zdaniem to glupota. Masz wiekszy lvl ode mnie wiec proponuje dragi. Ja np. kupilem ok. 12-15 bp mf's - zrobilem ok. 100 k expa w nie cale 2 godziny. Expilem rowniez z pallem ( 90 lvl ) mialem 18 bp mf's , zrobilem 120 k expa w 1,5 h wiec jak masz kumpla polecam. Oczywsice mowilem o Dragon Lair kolo Venore. Niestety nie dodam zadnych ss-ow , poniewaz poprostu jestem len =p