Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
Z biologicznego pktu widzenia ma racje.
Więc to ty pitolisz farmazony.
No, chyba że chodzi tutaj o stan wątroby, ale nawet jak jeszcze obiad to ci ciś cośtam zużywa więc
|
Nie powiedziałem, że w ogóle nie ma racji. Napisałem tylko, że nie ma racji w kwestii, że alkohol nie zostawia śladów. BO ALKOHOLIKEM JEST SIĘ CAŁE ŻYCIE [tzn. dożywotnio od wpadnięcia w nałóg...]
Cytuj:
Trawa rozpoczyna powoli głód.
Jeśli ciągle ją palisz - prędzej czy później to poczujesz
|
Nie tyle głód, co chęć fazy... Działa to na tej zasadzie, co ochota na seks...
Cytuj:
Pokaż mi ten raport, bo inaczej nie uwierze.
|
Caer mnie już wyręczył...
Cytuj:
Mniej szkodliwa od Alko nie może być. Bo musiałaby być lecznicza.
Dlaczego?
Któż nie słyszał o lampce wina na krążenie krwi czy różnych alkoholach na różne dolegliwości
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Główne zastosowania medyczne marihuany to pobudzanie apetytu i uśmierzanie bólu u pacjentów cierpiących na nieuleczalne choroby, takie jak nowotwory lub AIDS. Jest także używana do łagodzenia symptomów jaskry oraz niektórych chorób neurologicznych – epilepsji, migreny, stwardnienia rozsianego i depresji dwubiegunowej.
Ze względu na swój status prawny, kannabinole nie są powszechnie stosowane jako leki lub środki medyczne. W niektórych państwach dostępne są syntetyczne środki zawierające substancje wyekstrahowane z konopi lub ich syntetyczne odpowiedniki. Są to między innymi: Marinol (USA, Kanada), zawierający dronabinol (syntetyczny tetrahydrokannabinol) oraz Sativex (Kanada, Hiszpania). Leki te nie są zarejestrowane do obrotu w Polsce.
W fazie klinicznych testów znajduje się Acomplia® (Rimonabant), lek służący do walki z otyłością i uzależnieniami.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
Nie zgadzam się, z medycznego punktu widzenia tytoń, marihuana, haszysz to miękkie narkotyki (nie powodują uzależnienia fizycznego).
|
Tytek powoduje... a konkretniej zawarta w nim nikotyna. Z resztą się zgadzam...