Cytuj:
|
Nie powiedziałem, że w ogóle nie ma racji. Napisałem tylko, że nie ma racji w kwestii, że alkohol nie zostawia śladów. BO ALKOHOLIKEM JEST SIĘ CAŁE ŻYCIE [tzn. dożywotnio od wpadnięcia w nałóg...]
|
Ale tylko psychicznie.
Cytuj:
|
Nie tyle głód, co chęć fazy... Działa to na tej zasadzie, co ochota na seks...
|
Tylko, że w seksie się nie pogłębia to. Dobra, chęć poznania nowych pozycji, czy coś to jest, ale to nie ta kategoria.
Poza tym głód właśnie można tak określić.
Chcesz wrócić do stanu fazy
@definicja:
Nie żebym był uparty, ale prosiłbym o inne źródło niż marihuana.
Na takie tematy się nie ufa otwartym encyklopediom
Ale zakładajac, że masz racje - weź pod uwagę fakt, że te środki są stosowane w szpitalach. No i jest to tylko Marihuana. A inne narkotyki? LSD, haszysz, kokaina?
Cytuj:
|
Nie zgadzam się, z medycznego punktu widzenia tytoń, marihuana, haszysz to miękkie narkotyki (nie powodują uzależnienia fizycznego).
|
Masa ludzi już podważyła ten sztuczny podział na narkotyki miękkie i twarde.
Cytuj:
(i takich jazd to nawet po narkotykach halucynogennych nie ma )
|
Nie. Ci skaczą tylko wierząc, zę są lemingami czy coś innego xD
Cytuj:
|
Od razu mówię, że ja nikogo nie zachęcam do papierosów, alkoholu czy narkotyków - nawet odradzam, jednak uświadomcie sobie, że alkohol z medycznego punktu widzenia jest twardym narkotykiem i nie usprawiedliwiajcie się jak pijecie. To, że coś jest legalne to nie znaczy, że mniej szkodliwe.
|
To jest wiadome.
Ale ten twardy narkotyk to śmiech na sali.
To są zupełnie inne kategorie. Choć powody do sięgania do używek są często te same.
No imprezy z kumplami to wyjątek
Cytuj:
|
Kolejna kwestia: na papierosach są napisy ostrzegawcze w stylu: Palenie zabija. Nie jest to całkowicie prawdą, ponieważ palenie jedynie ZWIĘKSZA o jakiś procent szanse zachorowania na raka płuc lub choroby serca. Jeżeli w rodzinie ktoś od was umarł na raka płuc to wy też możecie umrzeć, natomiast jeżeli dziadek, ojciec palili papierosy i nie mieli problemów z płucami to wy raczej też nie będziecie mieli.
|
Troche kichowaty argument. w Stylu
"Dziadek pił, wątrobę miał całą, nie uzaleznił się to ty też nie będziesz tego miał"
Dziedziczenie cech, dziedziczeniem cech, ale to wszystko się zmienia. Stała ewolucja - dzięki któej jesteśmy w stanie wytrzymać w obecnym środowisku
Cytuj:
Natomiast od alkoholu łatwo można się przekręcić. Mój kolega wtedy chodził do 1liceum przekręcił się z przepicia - zabawa , pił z kolegami wzieli 2 flaszki 0,7 na 3. On chyba chciał się popisać wypił najwięcej ok. 0,5 litra na czco, a miał bardzo małą masę jakieś 50kg i go w szpitalu nie odratowali [!] [!] [!] Niech spoczywa w spokoju.
|
Jego decyzja. A Alkohol da się oczywiście rpzedawkować. Narkotyki (no może pzoa tym THC) także, papierosami się raczej nie da.
Ale to jest wina ludzi, nikogo innego.
Chcą sie dzieci popisać i potem bombią takie akcje.
A co do takiej ilości - zależy w ile to wypił.
Choć na czco...
Idiotyzm