Zobacz pojedynczy post
stary 16-03-2007, 16:37   #164
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Śmieszą mnie ludzie wypowiadający się, a nie mający najmniejszego pojęcia o niektórych sprawach.

Sprzedaż itemów na allegro jest w pełni legalna zarówno według prawa polskiego i Tibia Rules. Jak ktoś uważa, że jest inaczej to byłbym wdzięczny za przytoczenie tutaj podpunktu regulaminu zabraniającego tego. Wiem, że zaraz znalazłby się ktoś, kto by powiedział: "ja dostałem za to bana". Byłbym jak najbardziej skłonny w to uwierzyć, bo reklamowanie usług za które można otrzymać prawdziwe pieniądze jest nielegalne. A to znaczy nie mniej nie więcej niż to, że jak powiesz w Tibii "sprzedam mpa za 100 zł" to dostaniesz bana, ale jak wystawisz sobie aukcję na Allegro to żadnych reguł nie naruszasz.

Inna sprawa to taka, że na policję można zgłosić każdy przypadek kradzieży internetowej, gdzie wartość skradzionego towaru przekracza 200 zł. Jeżeli te itemy były warte więcej to tak, mógł on z tym pójść na policję.

@Down

CipSoft na życzenie policji udostępnia adresy IP. Posiada też informacje na temat tego, co wydarzyło się na danym serwerze. Gdy odkryto, że istnieje bug umożliwiający tańsze kupno, a następnie droższą sprzedaż pewnego itemu u NPC, myślisz, że skąd wiedzieli kogo zbanować? Inną sprawą jest zapał polskiej policji do tego typu spraw, no ale gdyby chcieli to dałoby się udowodnić.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 16-03-2007 o 16:45.
Rothes jest offline