Just relax...
Cytuj:
swoimi slowami mogles wiele osob urazic... jesli moge udzielic ci rady na przyszlosc : nie sugeruj sie tylko wiekiem, tak samo jak wygladem... radze tez nie oceniac grup bo to zazwyczaj sa niezbyt trafne oceny
|
Mam wrażenie, że czepiasz się na siłę, albo słabo wychodzi Ci czytanie ze zrozumieniem i zmieniasz moje słowa tak, by Ci pasowało.
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie, gdzie piszę, że sugeruję się wiekiem lub co gorsza, wyglądem? Napisałem, że ludzie w wieku 10-13 lat najwyraźniej nie są gotowi na życie w społeczeństwie. Gdzie Ty tu widzisz jakieś sugerowanie? To NIE jest sugerowanie. Po prostu mówię, co zaobserwowałem - osoby, które kradną/niszczą/psują/zabijają/wkurzają najczęściej są w tym właśnie wieku. Nigdzie nie napisałem, że wszystkie osoby w tym wieku takie są. Sama to sobie dopowiedziałaś. Pisząc >>najwyraźniej<< mam na myśli >>przypuszczenie<<. Przypuszczenie, uargumentowane moimi doświadczeniami. Nie napisałem "(...) lat NIE są gotowi na życie w społeczeństwie". Czytaj ze zrozumieniem...
Cytuj:
wiele osob w wieku dajmy na to 20 lat moze zachowywac sie jak rozwydrzone dzieciaki a 12 latkow jak dorosli ludzie
|
Gdzie w moim poście widzisz zaprzeczenie tych słów? Może nie do końca się z tym zgadzam, ale to inna sprawa.
Cytuj:
By ocenic czlowieka poznaj go bardziej i nie szufladkuj od razu do swego wyobrazenia o nim jesli neiw iesz kim jest...
|
Taa... A Ty wcale już mnie nie oceniłaś jako człowieka który tak właśnie robi opierając się tylko na moich przeinaczonych słowach. Yeah. A poza tym, tak jak wyżej, gdzie ja kogoś szufladkuję? Kurde, nie dawaj innym rad do których sama się nie stosujesz... Po jednym poście z którego błędnie wyczytałaś sens już mnie oceniłaś...
Cytuj:
radze tez nie oceniac grup bo to zazwyczaj sa niezbyt trafne oceny
|
Racja. Dlatego tak nie robię.
Uczepiłaś się jednego fragmentu, zamiast załapać ogólny sens wypowiedzi. Poza tym nie gadaj mi tu, że są 12-latki zachowujące się jak 20-latki. W to nie uwierzę. Osoba 12 letnia to dzieciak, który interesuje się tylko zabawą, natomiast 20latek zdarza się, że ma już własne mieszkanie, pracę a czasem na wet i rodzinę na utrzymaniu. Przesadziłaś...
I proszę Cię, popatrz czasem na klawiaturę, naucz się interpunkcji i przeczytaj chociaż raz to, co napisałaś. Czasem nie można zrozumieć co napisałaś. A poza tym, jak zwracasz się do kogoś, to pisz "Ci", "Ty" z wielkiej litery... wymaga tego dobre wychowanie.