Zobacz pojedynczy post
stary 19-03-2007, 02:34   #25
nosane
Użytkownik Forum

nosane's Avatar

Data dołączenia: 08 06 2006

Domyślny

Just relax...

Cytuj:
swoimi slowami mogles wiele osob urazic... jesli moge udzielic ci rady na przyszlosc : nie sugeruj sie tylko wiekiem, tak samo jak wygladem... radze tez nie oceniac grup bo to zazwyczaj sa niezbyt trafne oceny
Mam wrażenie, że czepiasz się na siłę, albo słabo wychodzi Ci czytanie ze zrozumieniem i zmieniasz moje słowa tak, by Ci pasowało.
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie, gdzie piszę, że sugeruję się wiekiem lub co gorsza, wyglądem? Napisałem, że ludzie w wieku 10-13 lat najwyraźniej nie są gotowi na życie w społeczeństwie. Gdzie Ty tu widzisz jakieś sugerowanie? To NIE jest sugerowanie. Po prostu mówię, co zaobserwowałem - osoby, które kradną/niszczą/psują/zabijają/wkurzają najczęściej są w tym właśnie wieku. Nigdzie nie napisałem, że wszystkie osoby w tym wieku takie są. Sama to sobie dopowiedziałaś. Pisząc >>najwyraźniej<< mam na myśli >>przypuszczenie<<. Przypuszczenie, uargumentowane moimi doświadczeniami. Nie napisałem "(...) lat NIE są gotowi na życie w społeczeństwie". Czytaj ze zrozumieniem...
Cytuj:
wiele osob w wieku dajmy na to 20 lat moze zachowywac sie jak rozwydrzone dzieciaki a 12 latkow jak dorosli ludzie
Gdzie w moim poście widzisz zaprzeczenie tych słów? Może nie do końca się z tym zgadzam, ale to inna sprawa.
Cytuj:
By ocenic czlowieka poznaj go bardziej i nie szufladkuj od razu do swego wyobrazenia o nim jesli neiw iesz kim jest...
Taa... A Ty wcale już mnie nie oceniłaś jako człowieka który tak właśnie robi opierając się tylko na moich przeinaczonych słowach. Yeah. A poza tym, tak jak wyżej, gdzie ja kogoś szufladkuję? Kurde, nie dawaj innym rad do których sama się nie stosujesz... Po jednym poście z którego błędnie wyczytałaś sens już mnie oceniłaś...
Cytuj:
radze tez nie oceniac grup bo to zazwyczaj sa niezbyt trafne oceny
Racja. Dlatego tak nie robię.

Uczepiłaś się jednego fragmentu, zamiast załapać ogólny sens wypowiedzi. Poza tym nie gadaj mi tu, że są 12-latki zachowujące się jak 20-latki. W to nie uwierzę. Osoba 12 letnia to dzieciak, który interesuje się tylko zabawą, natomiast 20latek zdarza się, że ma już własne mieszkanie, pracę a czasem na wet i rodzinę na utrzymaniu. Przesadziłaś...

I proszę Cię, popatrz czasem na klawiaturę, naucz się interpunkcji i przeczytaj chociaż raz to, co napisałaś. Czasem nie można zrozumieć co napisałaś. A poza tym, jak zwracasz się do kogoś, to pisz "Ci", "Ty" z wielkiej litery... wymaga tego dobre wychowanie.
11:52 Oscarius Niveus [38]: you are like a little wood nymph or a rich hobbit
18:36 Gatao-brother [12]: main hunted
12:37 Gamemaster: Hamburger joppie is banished

nosane jest offline   Odpowiedz z Cytatem