Zobacz pojedynczy post
stary 29-09-2004, 15:15   #5
Pupilka
Użytkownik Forum

Pupilka's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Moon's Spawn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Villemo
"Opowieść z Malazańskiej Księgi Poległych" Steven Erikson, zwłaszcza tom drugi - "Bramy domu umarłych".
Popieram. Chyba jedna z najlepszych jakie czytalam. Calosc. Nie tylko tom 2. I mam nadzieje ze pozostale 5, jakie maja byc wydane bedzie rownie doskonale. Niesamowity swiat, bohaterowie i styl, jakim jest to napisane Widac inspiracje Czarna Kompania Cooka, ale wg mnie jest to duuuzo lepsze - Podpalacze Mostow to taka Czarna Kompania, ale do Podpalaczy czuje duzo wieksza sympatie, mimo ze niezle z nich sk.......y

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aval'yah
Saga o wiedźminie Andrzeja Sapkowskiego.
To tez... Przyzwyczajenie, ale do czegos naparwde dobrego

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
glen cook - seria o czarnej kompanii
nowatorskie pomysly, niespodziewane zakonczenia, wartka akcja no i czasem nawet ci dobrzy umieraja, co jest rzadkoscia w tego typu ksiazkach.
Czarna Kompania to moj drugi ulubiony zbiorowy bohater ale jak mowilam, mimo ze Czarna Kompania byla pierwsza, Podpalacze Mostow wygrywaja. Seria dobra, ale im dalej tym gorzej niestety :/ Moze wina tlumaczenia... A moze autora... Ale i tak warto

Jeszcze jedna, ktora mnie inspiruje - Saga o zboju Twardokesku Anny Brzezinskiej. Godne polecenia ze wgzledu na tez dziwny skomplikowany swiat, dziwnych bohaterow, z ktorymi nie bardzo wiadomo co i jak... Niesamowity panteon bogow, ktorzy zra sie, kloca, zabijaja, jak to oni, za nic majac ludzi... Troche zajezdza Sapkiem, ale to dlatego, ze to jedno twoarzystow Mimo to, naparwde swietna rzecz...

I na koniec - Pratchett Jest fazowy bardzo Ale nie wszystko ze swiata dysku. mam swoje perelki

Koneic konców:
1. Eriskon i "Malazanska Ksiega Poleglych"
2. Sapkowski i "Wiesmin"
3. Cook i "Czarna Kompania" oraz Brzeznińska i Twardokesek.
4. Pratchett i jego perelki ze Swiata Dysku.

Monza by umiescic wiele wiele innych. Ale to te, do ktorych uwielbiam wracac , rozmawiac, dyskutowac, klocic sie

I am still standing in this moment of pure madness...

Proud Member of Metal Militia
Pupilka jest offline   Odpowiedz z Cytatem