Zobacz pojedynczy post
stary 21-03-2007, 20:43   #78
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gesior Pokaż post
Nie wpadles na to, ze ktos kto potrafi sie wlamac na tibicams moze tez potrafic napisac program ktory sam czysci depo osoba powyzej 20 lvl? :>
Boterzy ida spac, a tibia dalej hunci na potwory, zbiera loot i do depo odnosi :>
Moglby uzywa programu ktory przejrzy depa i konto bankowe, a potem wszystko w parcel i tyle
Jak ktos byl gdzies wylogowany i dead to co go to obchodzi, a tych co maja konta bez zadnego 20 lvl i z kupa kasy jest malo.
"Jeśli wszystko było by tak proste to hakerzy by włamali się na tibia.com i by wykradli hasła??
Shakowali by na gma na forum bo umiescili by plik txt??
;p;p"
Moze za bardzo sie na tym nie znam (w temacie tibii), ale Tibia chyba nie wysyla, ani nie przechowuje w pamieci (RAM) twojego hasla. Na serverze tez raczej nie ma twojego hasla. Ja w pare minut wymyslilem prosta metode laczenia dzieki ktorej po pierwszym zalogowaniu haslo przestaje byc uzywane, a server nie zawiera twojego hasla w bazie danych. Jestem poczatkujacym progamista, Cip Soft zatrudnia profesjonalistow, wiec powinni juz cos lepszego niz ja wymyslic. W PHP jest taka funkcja.. chyba md5() ktora zapisuje twoje haslo do zakodowanego ciagu znakow o okreslonej dlugosci(64-2048 bajtow). Odkodowanie takiego hasla zaleznie od dlugosci moze trwac pare dni.. a zlamanie jednego hasla nie łamie szyfru, wiec kazde trzeba oddzielnie lamac.
Wykradniecie calej bazy danych nic nie da. Pare milionow kont/nie wiadomo ktory char na ktorym, a jak Cip Soft sie kapnie to zaraz wysla wszystkim nowe losowe hasla na e-mail :> i twoja baza (sciagnieta z tibia.com) bedzie nic nie warta.
(przynajmnie tyle wyczytalem w ksiazce , ale nie mam pojecia jak mozna zakodowac cos jednostronnie :> )
Tibia przechowuje w pamieci twoje passy.