Nie wpadles na to, ze ktos kto potrafi sie wlamac na tibicams moze tez potrafic napisac program ktory sam czysci depo osoba powyzej 20 lvl? :>
Boterzy ida spac, a tibia dalej hunci na potwory, zbiera loot i do depo odnosi :>
Moglby uzywa programu ktory przejrzy depa i konto bankowe, a potem wszystko w parcel i tyle

Jak ktos byl gdzies wylogowany i dead to co go to obchodzi, a tych co maja konta bez zadnego 20 lvl i z kupa kasy jest malo.
"Jeśli wszystko było by tak proste to hakerzy by włamali się na tibia.com i by wykradli hasła??
Shakowali by na gma na forum bo umiescili by plik txt??
;p;p"
Moze za bardzo sie na tym nie znam (w temacie tibii), ale Tibia chyba nie wysyla, ani nie przechowuje w pamieci (RAM) twojego hasla. Na serverze tez raczej nie ma twojego hasla. Ja w pare minut wymyslilem prosta metode laczenia dzieki ktorej po pierwszym zalogowaniu haslo przestaje byc uzywane, a server nie zawiera twojego hasla w bazie danych. Jestem poczatkujacym progamista, Cip Soft zatrudnia profesjonalistow, wiec powinni juz cos lepszego niz ja wymyslic. W PHP jest taka funkcja.. chyba md5() ktora zapisuje twoje haslo do zakodowanego ciagu znakow o okreslonej dlugosci(64-2048 bajtow). Odkodowanie takiego hasla zaleznie od dlugosci moze trwac pare dni.. a zlamanie jednego hasla nie łamie szyfru, wiec kazde trzeba oddzielnie lamac.
Wykradniecie calej bazy danych nic nie da. Pare milionow kont/nie wiadomo ktory char na ktorym, a jak Cip Soft sie kapnie to zaraz wysla wszystkim nowe losowe hasla na e-mail :> i twoja baza (sciagnieta z tibia.com) bedzie nic nie warta.
(przynajmnie tyle wyczytalem w ksiazce

, ale nie mam pojecia jak mozna zakodowac cos jednostronnie :> )