Zobacz pojedynczy post
stary 23-03-2007, 15:47   #3
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Podczas przeglądania aktualnych pozycji zauważyłem, że brakuje dwóch części książek Netliosa. A mianowicie Niebezpieczeństwa przygód według Netliosa - Tom V i VI.

Tak się składa, że posiadam przetłumaczoną (przeze mnie) część V oraz VI, więc zamieszczam je tutaj...

Ukryty tekst:

Niebezpieczeństwa Przygód według Netliosa - Tom V

Rzecz następująca, być może najważniejszy temat dzisiejszych czasów - chcemy bardziej zbadać potwory. Najwięcej podróżników ginie z rąk potworów – jest tak, ponieważ wielu ludzi nie jest wystarczająco przygotowanym, jest tak ponieważ niektórzy ludzie są zaskoczeni, jest tak ponieważ nagle spotykasz dwadzieścia poczwar w miejscu gdzie spodziewałeś się jedynie jednej.
Musisz być świadom faktu, że nasz kontynent jest niebezpieczny i zawsze powinieneś mieć na uwadze to, że za następnym rogiem jakieś potwory oczekują właśnie na ciebie – potwory, których nigdy wcześniej nie widziałeś.
Oczywiście mam krótką przypowieść na ten temat:
Jeden z pośród piątki podróżników – jego wędrówka była przynajmniej 18 dni krótsza niż wędrówka Hestus’ea, który był rok od niego młodszy – zszedł po drabinie, nie myśląc o niebezpieczeństwach mogących czyhać na dole. Kiedy wreszcie ponownie dotknął ziemi, stanął oko w oko z ziejącym ogniem smokiem. Próbował uciekać – za późno. Jego ciało zostało znalezione tydzień po jego śmierci…
Żaden z dwóch odkrywców przedstawionych powyżej (Hestus oraz człowiek zabity przez smoka) nie miał 41 lat.Podróż 41 letniego człowieka była dłuższa niż podróż człowieka, który zginął podczas jego wędrówki.

...I tutaj:

Ukryty tekst:

Niebezpieczeństwa Przygód według Netliosa - Tom VI

Ponieważ temat ten, jest szczególnie dla mnie ważny, zdecydowałem się napisać kolejną część aby ostrzec ludzi przed niebezpieczeństwem wynikającym z bycia zaatakowanym przez potwora. Kolejni dwaj podróżnicy (o jednym cały czas wspominam) byli także zaatakowani przez potwory:
Elaeus i człowiek, którego podróż zakończyła się po 66 dniach, zostali napadnięci przez niebezpieczne poczwary. Obaj byli młodsi od Gadinus’ea i człowieka, który ledwo uciekł przed atakiem niedźwiedzia. Heso, który także był jednym z pięciu podróżników, nigdy nie widział niedźwiedzia.
Jeden z pięciu podróżników został zaatakowany przez stado troli!

Ostatnio edytowany przez Xeradus - 23-03-2007 o 15:53.
Xeradus jest offline   Odpowiedz z Cytatem